
Jak poznat dítě, které je obětí šikany? Napovědět může hned několik varovných signálů
Druhé největší město Česka je častým cílem turistů, oblíbili si ho zahraniční studenti a stěhují se sem i nadnárodní firmy. Obyvatelé na „svoje“ Brno nedají dopustit. Ale je i tady něco, co místní doopravdy trápí?
Turisté se dožadovali tradičních českých pokrmů, ty ale šéfkuchař v Sušici nevařil. Město mu tak vypovědělo smlouvu a restaurace, kterou ocenil i známý foodbloger Lukáš Hejlík, tak ukončí činnost. Hlavním důvodem má ale údajně být přístup k rozhledně ve stejném objektu. Když měla restaurace zavřeno, na výhled z vrchu Svatobor mohli návštěvníci zapomenout.
Od pátku se restauratéři po celé České republice potýkají s tím, že musí zavřít nejpozději v osm hodin večer. Podle majitele jednoho z pražských podniků, Jana Punčocháře, je současná situace stejná jako na jaře. Pokud by došlo v tuzemsku na celkový lockdown, tedy zmrazení ekonomiky nebo velké omezení pohybu osob, je připraven pomoci svým pracovníkům.
„Za posty na sociálních sítích si říkám poměrně hodně peněz,“ prohlásil herec, moderátor a foodbloger Lukáš Hejlík. Důležitým faktorem v boji restaurací s koronavirem byla dle něj jejich schopnost adaptace. Sám zůstává optimistou a tvrdí, že dobrým podnikům mohla tato zkušenost do budoucna pomoci. Co hlavně sleduje autor populární gastronomické mapy při hodnocení restaurací?