Lupič v České Lípě tvrdě narazil: Senior mu namlátil. Dobil bych ho tam, zuřil bývalý atlet

Senior se ubránil lupiči.

Senior se ubránil útoku lupiče

Devětasedmdesátiletý senior v České Lípě se dokázal ubránit útoku lupiče, který ho chtěl obrat o peníze. Praštil ho dvakrát svým kolem, takže útočník nakonec utekl. Kolo sice seniorovi sebral, ale ne na dlouho. Akční senior ho pomohl policistům vypátrat.

Stalo se to ve všední den krátce před polednem kousek od centra České Lípy. Pan Petr projížděl na kole. „Tady u branky na sportovní stadion mi zastoupil cestu, běžně se tu pohybuje spousta lidí, ale v tu chvíli jsme tam zrovna byli jen my dva. Chtěl peníze, nejdřív deset korun, pak stovku. Já mu říkal, že u sebe nic nemám. On mi asi nevěřil, chytil mě pod krkem a začal mě kroutit,“ popsal reportérovi CNN Prima NEWS přepadený senior, který rozhodně nevypadá na to, že mu bude brzy osmdesát.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Seniora srazili na eskalátorech a obrali ho o důchod. S lupem se daleko nedostali

Lupič, který se mu postavil do cesty, se se zlou potázal. Narazil na bývalého atleta, který celý život zvedal činky. „Do mě najednou vjel takový vztek, přeci si od něj nenechám namlátit. Tak jsem popadl kolo, rozmáchl jsem se a dvakrát jsem ho praštil. Zasáhl jsem ho do stehna, asi ho to docela bolelo. Mrzí mě akorát, že jsem se netrefil do rozkroku, kdybych ho dostal ještě na zem, tak bych ho tady dobil,“ zlobil se i s odstupem několika dní přepadený senior.

Lupič nakonec raději popadl kolo, které spadlo na zem, sedl na něj a začal ujíždět. Pan Petr se ale bicyklu nechtěl vzdát, okamžitě volal strážníky. „Sedl jsem k nim do auta, přidala se ještě hlídka státních policistů a projížděli jsme město. Najednou koukám a vidím ho, jak sedí na lavičce v parku, kolo měl opřené vedle sebe, úplně v klidu. Tak jsem na něj ukázal a během chvilky měl pouta,“ vyprávěl senior.

Lupič nadýchal přes dvě promile

Policisté rychle věděli, s kým mají tu čest. „Zadržený muž byl už opakovaně trestán pro majetkovou trestnou činnost, v rejstříku má celkem osmnáct záznamů. Aktuálně byl zrovna v podmínce,“ uvedla mluvčí policie Libereckého kraje Ivana Baláková. Zadrženého muže nechali policisté nejprve vystřízlivět v policejní cele, podle orientačního testu měl v dechu přes dvě promile. Tahle informace později přepadeného seniora překvapila. „Vůbec jsem nepoznal, že by něco pil. Byl o něco vyšší než já, štíhlý, atletický typ, odhadem tak čtyřicet let,“ popsal útočníka.

Policisté agresora obvinili z loupeže. Vzhledem k jeho bohaté trestní minulosti je pravděpodobné, že ho čeká přísný trest, maximální sazba je až deset let. Na soud počká ve vazbě. „Máme obavu, že by na svobodě ve své trestné činnosti pokračoval,“ vysvětlila Baláková. Neohrožený senior přiznává, že nebezpečnost celé situace mu došla až doma, když prvotní vztek vyprchal. „Kdyby měl kudlu, asi by to vypadalo jinak. Ale on v ruce nic neměl,“ tvrdil devětasedmdesátiletý statný muž, kterého evidentně síla s lety příliš neopouští.

Tagy: