Luxusní dar za ponížení Argentiny. Saúdský princ koupí každému hráči Rolls-Royce

V úterý zažili nezapomenutelný den. Fotbalisté Saúdské Arábie budou do konce života vzpomínat, jak na úvod mistrovství světa v Kataru skolili slavnou Argentinu. A tento triumf jim dlouho bude připomínat také luxusní vůz Rolls-Royce Phantom. Taková je odměna, kterou hrdinům slíbil korunní princ Muhammad bin Salmán.

Senzace. Fantazie. Největší vítězství v dějinách reprezentace. Vždyť se vítězové vzepřeli kurzu často přesahujícímu 30 : 1. Na druhé straně šlo mluvit o fiasku a ostré facce pro partu kolem Lionela Messiho.

Zatímco na Argentince čekala po prohře 1:2 v domovině slovní poprava, Saúdové naopak byli pro výjimečný triumf – který jim vystřelil gólem v 53. minutě Sálim Al-Dawsárí – oslavováni. A také budou po turnaji hmotně odměněni, ať už se jim ve zbytku katarské akce bude dařit jakkoliv.

Nepůjde jen o nějaký symbolický dar, tento má hodnotu více než 10,5 milionu korun. Všichni „synové pouště“ přítomní u porážky jihoamerického giganta by podle dostupných zpráv měli dostat od korunního prince Saúdské Arábie Muhammada bin Salmána luxusní vozidlo Rolls-Royce Phantom.

Bin Salmán, který prostřednictvím státního investičního fondu (PIF) vlastní od podzimu loňského roku anglický Newcastle United, po velkolepé výhře na šampionátu vyhlásil ve své domovině celostátní volno.

Jestli na občany a hráče země rozléhající se na většině Arabského poloostrova čekají další pozornosti, ukáží následující dny. V sobotu nastoupí výběr francouzského trenéra Hervého Renarda do zápasu s Polskem, ve středu hraje proti Mexiku.

Tagy:
Rolls-Royce Mexiko Polsko Rolls-Royce Phantom Saúdská Arábie Lionel Messi Argentina Mohamed bin Salmán fotbal sport Muhammad bin Salmán Mistrovství světa v Kataru 2022 argentinská fotbalová reprezentace Newcastle United FC Katar saúdskoarabská fotbalová reprezentace Sálim Al-Dawsárí Hervé Renard