Lyžaře v Tatrách smetla lavina, kterou sami utrhli. Dramatické okamžiky natočila kamera

Skupina lyžařů ve slovenských Tatrách v sobotu utrhla lavinu, dva z nich sníh smetl. Jako zázrakem se ani jednomu nic nestalo. Vyplývá to ze záběrů, které svědci zachytili z protějšího svahu. O události informoval web Noviny.sk.

Skialpinisté, které sníh vzal s sebou, měli velké štěstí. „Podle videa usuzujeme, že dvě osoby byly touto lavinou smeteny. Nebyly zasypány a vyvázly bez zranění. Tyto informace máme pouze od svědků. Věříme, že vše dopadlo bez problémů,“ uvedl podle webu Noviny.sk Martin Bešinský ze Střediska lavinové prevence Hasičského záchranného sboru.

ČTĚTE TAKÉ: Nebezpečné chování návštěvníků Krkonoš. Ničí a kradou cedule, které varují před lavinami

Situace se měla stát v oblíbené lokalitě pod Tremi kopy v Západních Tatrách. „Na tomto kopci se pohybovalo už předtím více lidí a bohužel v tomto konkrétním případě někdo zasáhl takzvaný hotspot, kde je kryt oslabený, a strhl lavinu,“ popsal Bešinský.

Podle slovenských záchranářů to nebyla první lavina, která se v tomto roce zde utrhla. „Jedna taková větší spadla z masivu Príslop v noci ze 4. na 5. ledna a zasypala i přístupovou cestu k Žiarské chatě,“ uvedl Bešinský. Pod sněhem záchranáři tehdy nikoho nenašli.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Znalci hub mají žně, i v zimě se dají najít chutné druhy. Expert řekl, na co si dát pozor

Tagy: