Majitel ho nevenčil i několik dní a způsobil mu tak trvalé následky

Majitel ho nevenčil i několik dní. Apollo má proto trvale poškozený močový měchýř a je proto na speciální dietě. Je ale připraven najít nový domov a v útulku na něho čeká již několik měsíců.

Ani ne čtyřletý Apollo už přes tři měsíce marně vyhlíží zájemce, kteří by mu dali nový milující domov. Do útulku Pet Heroes Lanškroun se dostal od majitele, který péči o něj nezvládal – nevenčil ho i několik dní.

„Apollo se celou dobu, co s ním majitel nešel ven, snažil moč zadržovat, aby doma nevyvedl neplechu. Muselo ho to moc bolet,“ popisuje vedoucí útulku v Lanškrouně Renata Kristková. Tím, že zadržoval moč, se mu v močové měchýři hromadily bakterie a poškodil se mu močák. Ale stačí mu jíst dietní granule, nemá jinak žádná omezení. „Na lidi ale nezanevřel, naopak si moc užívá pozornost a miluje, když může s člověkem cokoliv podnikat.“

Apollo už je přes tři měsíce připravený odejít do nového domova, zájemci se ale nehlásí. V útulku trochu přibral, o to víc se těší na zážitky s novými páníčky. Fotky možná trochu klamou, Apollo je středně velký pejsek a váží okolo 25 kilogramů.

„Apollo je krásný, mladý pes, je učenlivý a neschází mu temperament. Moc rád bude s novou rodinou chodit na výlety, túry, na cvičák, nebo si i jen hrát na zahrádce. Miluje společné aktivity s člověkem a má skvělé hygienické návyky, takže může být i v bytě. Bohužel to, že zadržoval moč, odnesl jeho močový měchýř a musí proto teď jíst speciální dietní granule. Moc rád by ale už opustil útulek a dělal radost v nové rodině,“ dodává Renata. Ideálně, kdyby byl psí jedináček, ale může ke kočičce, která bude na psy zvyklá.

Zaujal vás Apollo a myslíte, že by se k vám domů skvěle hodil? Pak kontaktujte Renatu na čísle 724 813 222 anebo pište na renata@petheroes.cz. V hledání domova Apollovi pomůžete i sdílením.

Tagy: