Maláčová by rozdávala každému, říká Ševčík. Inflace podle něj vystoupá na 5 procent

Miroslav Ševčík

Partie - druhá polovina

Zvyšování minimální mzdy je pouze politické téma, uvedl k plánu ministryně práce Jany Maláčové na další zvyšování minimální mzdy ekonom a kandidát koalice Trikolory, Svobodných a Soukromníků Miroslav Ševčík v Partii Terezie Tománkové. Zároveň uvedl, že se nárůst inflace nezastaví a do konce roku dosáhne pěti procent, což potvrdil také pirátský senátor Lukáš Wagenknecht.

„Paní Venezuela Maláčová by rozdávala vždycky z cizího, protože z cizího krev neteče. Za minimální mzdu pracují opravdu nízké počty zaměstnanců, takže jde jen o politické téma,“ začal kandidát do sněmovny za koalici Trikolory, Svobodných a Soukromníků Ševčík.

Vyjádřil se také k aktuálnímu nárůstu inflace. „Pozor! Inflace už není 3,5, ale 4,1 procenta. Na konci roku může být klidně 6 procent. Můj odhad je, že to bude určitě přes 5 procent a bohužel to může být i více,“ sdělil.

Vrátil se však k politice ministryně práce. „Jsem pro to, ať se zvyšují dávky těm, kteří to opravdu potřebují, ale díky maláčovismu tu máme vysoké sociální dávky. Největším nebezpečím pro další období je, že Green Deal bude ničit naše zaměstnance a ekonomiku a měli bychom proti tomu vystupovat,“ řekl. „Maláčovismus? To už se na ekonomických seminářích běžně používá,“ dovysvětlil.

Jeho predikovaný nárůst inflace vidí stejně i senátor Wagenknecht. „Je potřeba řídit vývoj naší ekonomiky. Ať nenarazíme na dluhovou brzdu. Pokud to nevydržíme, za dva až tři roky nebude na nic. Inflace opravdu roste, má predikce je 5 procent,“ doplnil.

O zvyšování minimální mzdy hovořili také ostatní hosté. „Já to ze strany sociální demokracie beru jen jako předvolební tah,“ uvedla komunistická poslankyně Miloslava Vostrá.

„Jen to, že jsem z hnutí ANO, tak odpověď je jasná. Je to o tom, aby lidem ty peníze zůstaly. Jsem také o navýšení inflace 3 a půl procenta,“ doplnil poslanec hnutí ANO Jaroslav Bžoch.

Tagy:
volby Partie Terezie Tománkové Miloslava Vostrá Lukáš Wagenknecht volby 2021 Miroslav Ševčík Jaroslav Bžoch