Maláčová pokárala Schillerovou: Paní ministryně facebookuje, tak si ztlumí telefon

Jana Maláčová a Alena Schillerová

Kárání ze strany Jany Maláčové (ČSSD) se na veřejnosti dostalo ministryni financí Aleně Schillerové (za ANO). Ta si během tiskové konference vlády hrála s telefonem v momentě, kdy se ujala slova právě ministryně práce a sociálních věcí. „Paní ministryně facebookuje, tak si ztlumí telefon,“ pronesla Maláčová.

Když si na pondělní tiskové konferenci, které se zúčastnili i ministryně pro místní rozvoj Klára Dostálová (za ANO) nebo ministr zdravotnictví Adam Vojtěch (za ANO), vzala slovo Maláčová, začala si Schillerová „hrát“ s telefonem. Pravděpodobně si přitom na mobilu zapomněla vypnout zvuk.

„Paní ministryně facebookuje, tak si ztlumí telefon,“ prohlásila Maláčová směrem k Schillerové. Následně pokračovala ve svém projevu.

Vyšší odměny i pomoc

Během tiskové konference pak ministři oznámili například to, že letní čas bude v dalších pěti letech začínat vždy poslední březnovou neděli a trvat bude do poslední neděle v říjnu. Ke zrušení střídání zimního a letního času tak zatím nedojde.

Vojtěch pak uvedl, že vláda schválila vyšší odměny pro hygieniky. Celkem bude vyčleněno 125 milionů korun a další dva miliony půjdou na odměny do Ústavu zdravotnických informací a statistik.

Vláda rovněž schválila navýšení pomoci oblastem postiženým tornádem, a to o 888 milionů korun. Vyplývá to ze Strategie obnovy části Jihomoravského kraje postižené v červnu 2021 tornádem. Navíc zvýšila kofinancování státu pro kraj do 60 procent způsobilých výdajů, informovala. Na tiskové konferenci o tom informovala Dostálová.

Tagy: