Maláčová: Největší hrozbou je ODS, přijdou poplatky za lékaře, školné či zdražování

Jana Maláčová

PARTIE Terezie Tománkové 19.9.2021

ODS se připravuje na vládnutí s hnutím ANO a chystá se privatizovat nemocnice, zavést školné a celkově snižovat životní úroveň obyčejným lidem. V Partii Terezie Tománkové to řekla ministryně práce a sociálních věcí Jana Maláčová (ČSSD). Uvedla, že se místopředseda ODS Zbyněk Stanjura v kuloárech již představuje jako budoucí ministr vlády Andreje Babiše (ANO). Předsedkyně TOP 09 Markéta Pekarová Adamová to však rezolutně odmítá.

Maláčová se v úvodu Partie vyjádřila k výroku prvního místopředsedy ČSSD Romana Onderky, že by strana měla jít po volbách do opozice. „Respektuji názor přítele Onderky. Nicméně, karty by měli rozdat voliči. Jsem toho názoru, že koalice by se měly dělat vždy až po volbách. O našich dalších krocích rozhodne členská základna,“ řekla ministryně.

Největší obavu má z vlády ANO s ODS. „Mám největší strach z toho, že do vlády přijde ODS. Že se tady začne škrtat, začnou se rušit nemocnice v malých městech, začne se privatizovat, začne se snižovat životní úroveň všech obyvatel a zavede se školné,“ doplnila. „Koluje v kuloárech, že Stanjura se představuje jako budoucí ministr Babišovy vlády. Jsou to veřejné věci,“ doplnila. Občanští demokraté podle Maláčové také zvýší DPH či ceny energií.

„Spousta představitelů hnutí ANO a ODS říká, že to nevylučují. A pan Babiš na ně v předvolební kampani neútočí. To jsou jasné signály,“ dodala dále Maláčová.

Naopak představila další plány ČSSD. „Chceme, aby rostly mzdy a platy a nerušily se nemocnice v malých městech,“ řekla.

Pekarová však veškeré námluvy ODS a ANO popřela. „Na rozdíl od vás my chceme Andreje Babiše porazit, vy s ním chcete vládnout. Přijde mi to ze strany paní ministryně obsese. Strašení si nechte do pohádek,“ řekla.

Maláčovou však podpořil Okamura. „Místopředseda ODS Stanjura řekl, že po vládě by rádi privatizovaly České dráhy a potvrdil mi to poslanec Bauer. Je to další zlodějna za bílého dne. Koalice Spolu už rozkrádá za bílého dne,“ řekl.

Tagy: