Český chlapec musí po útoku zuřivého psa jíst přes brčko. Pejskař ani neprojevil lítost

Pětiletého Sašu, kterého o víkendu pokousal v Malajsii zuřivý pes, propustili z nemocnice. Chlapec nemá žádné příznaky infekce, a tak mohl jít domů za svou rodinou. Přesto ho však stále trápí prokousnutá lebka za uchem. Kromě toho se také v noci budí ze spaní. Trpí totiž nočními můrami.

„Mám velké štěstí, že nejsou žádné náznaky infekce, a mohu tedy jít domů. Problémy mám za uchem, kde zuby psa byly hluboko v lebce,“ stojí v příběhu českého chlapce na Instagramu. „V noci mám opravdu děsivé sny a vidím v nich zuby. Probouzím se zmatený, ale naštěstí vždycky zjistím, že to byl sen. Během dne se naopak cítím v bezpečí a nemám žádné obavy,“ líčí rodiče příběh svého syna.

Jelikož má chlapec poraněnou čelist, nemůže přijímat pevnou stravu. „Nemohu jíst, mám opravdu hlad a to brčkové jídlo mě prostě nenasytí. Úsměv mě bolí, nemohu se ani pousmát,“ doplňuje Saša, který společně s rodiči prošel děsivou zkouškou.

V neděli večer na něj na ulici zaútočil kříženec stafordšírského bulteriéra. Chlapec má v důsledku napadení rozdrcené některé kosti a prokousnutou lebku za uchem. Ihned po převozu do nemocnice musel podstoupit operaci.

„Ten pes nešel zastavit. Rovnou šel Sašovi po krku, nijak jsme ho nevyprovokovali,“ vzpomínají na incident zděšení rodiče. Kolem psa prý procházeli pomalým krokem. Když byli asi 50 metrů od něj, zvíře se zničehonic vytrhlo majiteli a zaútočilo.

„Šlo mu o zabití. I když jsem chytil Sašu do náruče, skočil mu na krk, strhl nás oba k zemi a začal naprosto šílený boj o život. Minimálně 20krát jsem ho praštil vší silou klackem do hlavy, jenže to nepomohlo. Pak jsem mu narval klacek do huby a až poté pustil,“ popsal otec.

Rodina Saši často cestuje, s chlapcem už projela více než 40 zemí.

Majitel psa lítost neprojevil

Teď už se chlapci daří lépe. Jeho rodiče na sociálních sítích poděkovali všem, kteří malého Sašu podpořili. „Nedá se slovy vyjádřit, jak moc si vaší podpory vážíme,“ vzkazují. Chlapci napsali nejen jeho sledovatelé na sociálních sítích, ale také kamarádi ze školy, učitelé, a dokonce i číšníci z jeho oblíbené restaurace.

„Hádejte, kdo mi podporu nevyjádřil. Ten, kdo za to může. Pán, jehož pes mě pokousal, z místa napadení nejenže utekl, ale ani mi nic nevzkázal,“ píší za chlapce rodiče v příspěvku.

Majitel psa prý vinu odmítá, policii sdělil, že pes doposud na nikoho nezaútočil. Psa měl na volno bez vodítka proto, že si myslel, že na ulici už nikoho nepotká. „Lítost neprojevil. Fakticky jsme tam podle něj neměli co dělat,“ uvádí rodiče.

V závěru příspěvku pak lidem přiblížili, jaké zranění Saša vlastně utrpěl. „Vezměte si svou ruku a palec si dejte na tu tvrdou kost pod uchem, tam já mám prokouslé hluboké díry. Prsty si strčte do pusy, přesně tak byla ta morda zakouslá do mojí hlavy celou dlouhou minutu. Pak si sjeďte tím palcem níže. Budete vědět, jak blízko jsem byl smrti,“ dodávají.

Tagy: