Mám panické ataky, přiznala Sedláčková. Smrti se bojí odmalička, popsala děsivé představy

Herečka Jitka Sedláčková

POVÍDEJ (17)

Dlouhé roky bojuje s panickým strachem z onemocnění a smrti. K tomu všemu se potýká s panickými ataky. Hvězda seriálu ZOO Jitka Sedláčková to přiznala v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS. Dochází prý na psychoterapii a jako lék jí pomáhá sport.

S návaly strachu 60letá herečka Sedláčková bojuje podle svých slov už od pěti let. Přispět k tomu mělo i to, že v dětství neměla „svého ochránce“. Vyrůstala totiž pouze s maminkou. Otec je opustil ještě před jejím narozením. „Chránily jsme jedna druhou,“ řekla. „Maminka měla navíc těžký porod a mohla při něm oslepnout. Strach je se mnou od narození, patří ke mně,“ svěřila se herečka.

„Jako pětiletá holčička jsem měla strach z porodu a ze smrti, to je něco fatálního. Porod jsem chápala jako něco, kdy tě rozsekají mačetou,“ vylíčila své děsivé představy herečka. Největší obavy však prý měla o život své maminky, byla na ni silně fixovaná. „Měla jsem strach, že jednou odejde. Do 36 let jsem věřila, že neumře. Neustále mi totiž říkala, že se nikam nechystá, že je čas. Opravdu jsem si nějakým způsobem myslela, že možná najdou lék a maminka tu se mnou bude napořád,“ řekla Sedláčková.

Její maminka nakonec zemřela nečekaně v 66 letech. „Odešla velmi náhle v den svých narozenin. Z její smrti jsem se dlouho vzpamatovávala. Neuplyne den, abych o ní nepromluvila,“ smutnila herečka.

Nyní dochází na psychoterapii. Své problémy nechce přenášet na syna Filipa. „Strach ve mě už nebydlí, občas jen zajde na návštěvu. Strach z toho, že onemocním, nebo o syna, je tu ale pořád. Pracuji však na tom,“ vylíčila Sedláčková.

Známá herečka v pořadu Povídej také přiznala, že se potýká s panickými ataky. Žádné medikamenty ale neužívá. „Jediné antidepresivum, které na mě funguje, je, jít si zaběhat,“ dodala.

Blesk z čistého nebe

Sedláčková nyní tvoří pár s restauratérem Pavlem Töpferem, se kterým už plánuje svatbu. Začala s ním chodit po několika letech samoty, ještě předtím měla dlouhých 17 roků za partnera otce jejího syna Filipa. Život bez mužů si prý neumí představit. „Jsem král srabů. Mužskou ochranu potřebuji. Mužů si vážím a miluji. Život bez nich pro mě nemá smysl,“ řekla.

„Byla jsem šťastná sama se sebou. Měla jsem letité přátele i obdivovatele. Od té doby, co jsem s Pavlem, jsem opravdu uzavřela úplně všechno a jsem naprosto šťastná. Byl to pro mě blesk z čistého nebe. Uklidňuje mě a máme se hodně rádi,“ uzavřela.

Sedláčková se v rozhovoru s Radkou Červinkovou v pořadu Povídej na CNN Prima NEWS rozpovídala také o plánech na svatbu s Pavlem Töpferem, vztahu se svým synem i o své několikaměsíční vnučce. Celý rozhovor najdete v úvodním videu.

Tagy: