Manželka Karla III. trpí velkými bolestmi. Krále doprovází navzdory nepříjemné indispozici

Nový král Karel III. s manželkou Camillou

Scénář pohřbu královny Alžběty II.

Ještě před smrtí královny Alžběty II. si manželka tehdy ještě prince Charlese přivodila zranění. Královna-manželka Camilla má zlomený prst na noze. I přes velké bolesti však ze svých povinností nepolevuje a doprovází panovníka na všech cestách.

Královna-manželka si měla prst na noze zlomit před více než čtrnácti dny. Podle zdroje obeznámeného s jejím stavem stále trpí velkými bolestmi. „Je to nepříjemné načasování, ale zvládá to jako absolutní bojovnice,“ uvedl pro deník Daily Telegraph. I přes tuto indispozici se však manželka panovníka rozhodla vykonávat své povinnosti.

Společně s Karlem III. navštěvovala všechny země Spojeného království a byla mu oporou. Podle zdrojů však zranění nebylo důvodem, proč se nepřipojila k rodinnému průvodu za rakví královny. Web The Sun připomíná, že královna-manželka byla na nohou po celou dobu středeční bohoslužby ve Westminsterském paláci.

Web Daily Mail doplnil, že tisková agentura PA kvůli zdravotnímu stavu Camilly kontaktovala mluvčího královské rodiny s žádostí o komentář. Ten pouze vzkázal, že „zdravotní stav nebude komentovat“. Navzdory zranění královna-manželka počítá se svou účastí na pondělním státním pohřbu zesnulé Alžběty II.

Tagy: