MAPA: Zemědělci ucpali centrum Prahy. Podívejte se, jakým místům se raději vyhnout

Situace na Wilsonově ulici u hlavního nádraží, na které zastavili farmáři během demonstrace.

Doprava v Praze během protestů zemědělců

Stovky traktorů a dalších zemědělských strojů zkomplikovaly dopravu na klíčových komunikacích v Praze. Protesty zemědělců způsobily problémy i v pražské městské hromadné dopravě.

Farmáři přijížděli do hlavního města od brzkého rána z několika stran. Podle webu Technické správy komunikací byla před 06:00 zaznamenána zdržení v řádu minut na okrajích Prahy, později se přidala zdržení i v centru.

ČTĚTE TAKÉ: Hádka plná emocí ve studiu. Zemědělství jde do kopru, křičel Havlíček. Výborný reagoval ostře

Ve Vinohradské ulici kolona traktorů zastavila provoz tramvajové linky 13 před 7:00. Podle informací dopravního podniku by měla být v současné chvíli linka bez omezení. Kolona stojí v ulicích Ječná a Legerova a pokračuje směrem na Nuselský most, což může způsobit zpoždění tramvají 4, 6, 10, 16, 22 a 23. Zastavený je provoz autobusové linky H1, mezi zastávkami Jedličkův ústav až Náměstí Republiky, a to v obou směrech.

Praha je podle policie relativně průjezdná, jsou ale místa, kde je situace komplikovaná. Kritická dopravní situace panuje v okolí ministerstva zemědělství, kde se sjely stovky traktorů.

V ulicích Wilsonova, Legerova a Sokolovská zemědělci blokují v každém směru jeden jízdní pruh, sjezdy z magistrály jsou ale průjezdné a k většímu zdržení nedochází. Je třeba se také připravit na menší dopravní problémy v oblasti Těšnova.

Policisté odhadují, že by se situace mohla zhoršit kolem 11:30, kdy se traktory vydají na cestu od ministerstva zemědělství směrem na Malostranské náměstí, kde by měly protesty pokračovat. Komplikace tak mohou nastat na Letenském nábřeží.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Zeman exkluzivně k protestu farmářů: Brusel má nesmyslné požadavky. Agrárníci mě překvapili

Tagy: