MAPA: Tam, kde vám na oběd stačí 100 Kč. V Moravskoslezském kraji láká i romská kuchyně

Do 100 Kč se najíte také v Moravskoslezském kraji.

Obědy za stovku v Moravskoslezském kraji

Redakce CNN Prima NEWS opět zamířila do restaurací a jídelen, kde se dá dobře najíst do sta korun, tentokrát naše štáby navštívily Moravskoslezský kraj. Zákazníci se kvůli nízkým cenám rádi vracejí třeba do romské restaurace Rom Rest Severka v Karviné nebo do hospody Las Vegas v Krnově.

Rom Rest Severka v Karviné je jediná ryze romská restaurace na severní Moravě. Majitelka tady připravuje jídla sama, tak, jak je zná od své maminky. „Vaříme tradiční romská jídla, například holubky nebo naši tradiční goju, což je střevo plněné bramborovým těstem. Dále třeba pirohy, halušky nebo pravý cikánský guláš,“ uvedla majitelka restaurace Karina Ferencová.

ČTĚTE TAKÉ: Do 100 Kč se najíte i na východě Čech. Místní podnik dává šanci také handicapovaným

Za tradiční longoše, což jsou bramborové placky nasucho s masovým výpekem, redaktorka CNN Prima NEWS zaplatila 85 korun. „Lidé jsou hodně překvapení z velkých porcí a strašně jim chutná. Zatím jsem na jídlo neslyšela špatnou recenzi,“ řekla servírka v restauraci Rom Rest Severka Nela Karolová.

Levná a ryze česká jídla vaří zase v restauraci a hospodě Las Vegas v Krnově. Navzdory jejímu názvu se zde žádný hazard s vašimi peněženkami ani žaludky neděje. Lidé si tady nejčastěji dávají omáčky, zelí a knedlíky.

„Každý den nabízíme jiné meníčko. Co se týče polévek, tak si lidé mohou dát jednu meníčkovou, denně nabízíme také vývar,“ uvedla majitelka restaurace Inka Franová. Jídlo zde si pochvalují také místní obyvatelé. „Je to nejlevnější restaurace v Krnově,“ uvedl jeden ze strávníků podniku.

„Děláme službu lidem. Nechceme zbohatnout, raději nabízíme možnost, aby třeba důchodci nebo postižení lidé měli možnost zajít si do restaurace a najíst se za normální ceny,“ dodala Franová.

Pokud víte o nějaké restauraci ve vašem okolí, kde se dobře najíte do 100 korun, napište svůj tip na adresu zprávy@iprima.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kam za obědem za stovku na Plzeňsku či Zlínsku?

Tagy: