MAPA: Kam za obědem za stovku na Plzeňsku či Zlínsku? Někde si lidé odnáší domů i více porcí

Za jídlem pod sto korun vyrazila redakce CNN Prima NEWS do Plzeňského a Zlínského kraje.

Jídlo pod stovku v Plzeňském a Zlínském kraji

Za obědy do sto korun tentokrát redakce CNN Prima NEWS vyrazila do jídelen a restaurací v Plzeňském a Zlínském kraji. Lidé si v obou regionech mohou vybrat z pestré nabídky jídel za přijatelnou cenu. Místní kuchaře a provozovatele si tak velmi chválí. V článku rovněž najdete mapu všech míst, která jsme zatím testovali. Se svým tipem z okolí můžete přispět i vy.

Do restaurace Škarmanka ve Kdyni na Domažlicku chodí na levné jídlo stovky lidí. Denně se tady prodá kolem 150 obědů. „Máme na výběr čtyři chody a dvě polévky. Za porci účtujeme 96 korun,“ představila podnik jeho majitelka Jitka Boudová.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Nový rok rovná se nové ceny? I přes snížení DPH se bude zdražovat, Výborný proti tomu brojí

„Široko daleko jediná hospoda za dobrý peníze,“ tvrdí jeden ze strávníků a další se přidává: „Je to skvělý, chodíme sem rádi.“ Jedno z jídel zkusila i reportérka Pavlína Polatová, která si na bramborovém salátu s vepřovým řízkem pochutnala.

„Zavedli jsme i rozvoz jídel s donáškou až do domu. Například k nám často chodí senioři, kteří si berou porce do kastrůlků,“ prozradila majitelka oblíbené restaurace. Není výjimkou, že si berou i více jídel najednou. Mnozí z nich si jak cenu, tak kvalitu jídla velmi chválí.

Redakce CNN Prima NEWS vyrazila i na Zlínsko. Jídelna v Bílovicích u Uherského Hradiště nabízí každý den šest druhů jídel za sto korun, a to včetně polévky. Pochutnat si zde můžete například na valašské kyselici, ražniči anebo plněných knedlících.

„Chceme, aby se u nás lidé každý den jednoduše dobře najedli, ale aby je to nezruinovalo,“ nechal se slyšet provozovatel Jaroslav Zapletal. V nabídce myslí jak na ty, co třeba drží dietu, stejně tak na ty, kteří mají trochu mlsnější jazyk.

„Pro chlapy máme vždy něco pořádného. Zároveň dbáme na to, aby bylo v nabídce nějaké lehčí jídlo. Ve čtvrtek a v pátek se zákazníci vždy mohou těšit na sladké,“ popsal bohaté menu pan Zapletal.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kde nejlépe koupit kapra? Odborník radí, jak poznat čerstvou rybu a zbavit ji bahenní pachuti

Tagy: