MAPA: Obědy za „lidovku“. Podívejte se, kde se v Česku dobře najíte do 100 korun

CNN Prima NEWS zjišťuje, ve kterých restauracích se najíte do 100 korun.

Obědy do stovky je možné najít napříč republikou

Štáby CNN Prima NEWS pro vás neúnavně zjišťují, kde si můžete dát levný a přitom chutný oběd. I na základě vašich tipů jezdíme na místa, kde se dá najíst za méně než stokorunu. V týdnu tak naši reportéři vyrazili do jídelen hned v několika krajích.

Stovka za oběd. Při dnešních cenách se to zdá jako utopie. A přece to utopie není. Restaurace v okrajové části Liberce „za hubičku“ nabízí denně tři polévky a devět hlavních jídel. Jednotlivé pokrmy i s polévkou tu stojí 98 korun, jedinou výjimkou je kachna, ta vyjde na 132.

ČTĚTE TAKÉ: Tam, kde vám na oběd stačí 100 Kč. V Moravskoslezském kraji láká i romská kuchyně

„I při těchto cenách vyděláváme a zdražování neplánujeme,“ řekl štábu CNN Prima NEWS majitel Staročeské restaurace Liberec Jan Bitman.

Restauraci s lidovými cenami jsme objevovali i na Moravě. Přesně za sto korun se můžete najíst i v Restauraci Borka v Uherském brodě. Redaktor CNN Prima NEWS si dal květákovou polévku a kotletu s opékaným bramborem a na chuť si nemohl stěžovat.

I zde hostinský potvrzuje, že kdo chce nabízet jídlo za nízké ceny, musí umět nejen dobře vařit, ale i počítat. „Je to otázka množství. Musíte udělat větší množství jídel s menší marží,“ uvedl majitel restaurace Břetislav Machala.

Dobře a levně se najíte i ve Vinárně u mostu v Nekoří na úpatí Orlických hor. Na výběr tam mají rovnou tři jídla do 100 Kč. „Děláme si domácí knedlíky i zákusky, pečeme si vlastní pečivo,“ popsala majitelka Vinárny Alena Sršňová.

V restauraci ve Kdyni na Domažlicku prodají denně kolem 150 obědů. „Nabízíme čtyři hlavní jídla a zákazníci si mohou vybrat i ze dvou polévek. Jídla máme za 96 korun,“ řekla majitelka restaurace Škarmanka Jitka Boudová.

Naše další zastávka je na Zlínsku. V Bílovicích u Uherského Hradiště si můžete vybrat každý den ze šesti druhů jídel. Všechny jsou včetně polévky a všechny za stovku. „Chceme, aby se u nás lidé každý den dobře najedli, ale aby je to nezruinovalo,“ nechal se slyšet provozovatel Jaroslav Zapletal.

Pokud víte o nějaké restauraci ve vašem okolí, kde se dobře najíte do 100 korun, napište svůj tip na adresu zprávy@iprima.cz.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kde ušetřit a najíst se do 100 Kč? Desítky restaurací nabízejí obědy za „lidovku“

Tagy: