Obědy do stovky je možné najít napříč republikou
Štáby CNN Prima NEWS pro vás neúnavně zjišťují, kde si můžete dát levný a přitom chutný oběd. I na základě vašich tipů jezdíme na místa, kde se dá najíst za méně než stokorunu. V týdnu tak naši reportéři vyrazili do jídelen hned v několika krajích.
Stovka za oběd. Při dnešních cenách se to zdá jako utopie. A přece to utopie není. Restaurace v okrajové části Liberce „za hubičku“ nabízí denně tři polévky a devět hlavních jídel. Jednotlivé pokrmy i s polévkou tu stojí 98 korun, jedinou výjimkou je kachna, ta vyjde na 132.
CNN Prima NEWS zjišťuje, ve kterých restauracích se najíte do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
CNN Prima NEWS zjišťuje, ve kterých restauracích se najíte do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
CNN Prima NEWS zjišťuje, ve kterých restauracích se najíte do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
CNN Prima NEWS zjišťuje, ve kterých restauracích se najíte do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
CNN Prima NEWS zjišťuje, ve kterých restauracích se najíte do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
CNN Prima NEWS zjišťuje, ve kterých restauracích se najíte do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
CNN Prima NEWS zjišťuje, ve kterých restauracích se najíte do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
CNN Prima NEWS zjišťuje, ve kterých restauracích se najíte do 100 korun. Zdroj: CNN Prima NEWS
ČTĚTE TAKÉ: Tam, kde vám na oběd stačí 100 Kč. V Moravskoslezském kraji láká i romská kuchyně
„I při těchto cenách vyděláváme a zdražování neplánujeme,“ řekl štábu CNN Prima NEWS majitel Staročeské restaurace Liberec Jan Bitman.
Restauraci s lidovými cenami jsme objevovali i na Moravě. Přesně za sto korun se můžete najíst i v Restauraci Borka v Uherském brodě. Redaktor CNN Prima NEWS si dal květákovou polévku a kotletu s opékaným bramborem a na chuť si nemohl stěžovat.
MAPA: Kam za obědem za stovku na Plzeňsku či Zlínsku? Někde si lidé odnáší domů i více porcí
Za obědy do sto korun tentokrát redakce CNN Prima NEWS vyrazila do jídelen a restaurací v Plzeňském a Zlínském kraji. Lidé si v obou regionech mohou vybrat z pestré nabídky jídel za přijatelnou cenu. Místní kuchaře a provozovatele si tak velmi chválí. V článku rovněž najdete mapu všech míst, která jsme zatím testovali. Se svým tipem z okolí můžete přispět i vy.
I zde hostinský potvrzuje, že kdo chce nabízet jídlo za nízké ceny, musí umět nejen dobře vařit, ale i počítat. „Je to otázka množství. Musíte udělat větší množství jídel s menší marží,“ uvedl majitel restaurace Břetislav Machala.
Dobře a levně se najíte i ve Vinárně u mostu v Nekoří na úpatí Orlických hor. Na výběr tam mají rovnou tři jídla do 100 Kč. „Děláme si domácí knedlíky i zákusky, pečeme si vlastní pečivo,“ popsala majitelka Vinárny Alena Sršňová.
V restauraci ve Kdyni na Domažlicku prodají denně kolem 150 obědů. „Nabízíme čtyři hlavní jídla a zákazníci si mohou vybrat i ze dvou polévek. Jídla máme za 96 korun,“ řekla majitelka restaurace Škarmanka Jitka Boudová.
Naše další zastávka je na Zlínsku. V Bílovicích u Uherského Hradiště si můžete vybrat každý den ze šesti druhů jídel. Všechny jsou včetně polévky a všechny za stovku. „Chceme, aby se u nás lidé každý den dobře najedli, ale aby je to nezruinovalo,“ nechal se slyšet provozovatel Jaroslav Zapletal.
Pokud víte o nějaké restauraci ve vašem okolí, kde se dobře najíte do 100 korun, napište svůj tip na adresu zprávy@iprima.cz.
MOHLO VÁM UNIKNOUT: Kde ušetřit a najíst se do 100 Kč? Desítky restaurací nabízejí obědy za „lidovku“