Útok na Mareše: Dceru Alex nechtěl, šíří po školách přednášející. Lež, brání se moderátor

Leoš Mareš se s Monikou na miminko moc těšili.

Kauza kolem Leoše Mareše

Leoš Mareš a jeho manželka Monika se stali terčem velmi nepříjemného a osobně cíleného útoku. Známému moderátorovi se ozvala maminka ze ZŠ Besednice s tím, že na jejich škole proběhla přednáška jistého Marka Pavlíka, který v jejím průběhu sedmákům tvrdil, že je Marešův příbuzný. Tím to ale zdaleka neskončilo, vyprávění směřovalo k tomu, že Mareš si údajně nepřál svou nedávno narozenou dceru Alex, je z jejího narození nešťastný a teď neví, co s tím. Zpěvák a moderátor vše zveřejnil na svém Instagramu a je připraven se bránit i u policie.

„Dobrý den Leoši, dnes měla dcera ve škole přednášku od nějakého Marka Pavlíka, tvrdil, že jste příbuzní a říkal dětem dost zvláštní věci o vás a vašem vztahu k vaší dcerce. Dcera z toho byla dost smutná, že ji to lidsky hodně zklamalo. Pan Pavlík dětem říkal, že jste z narození dcery nešťastný, že jste ji nechtěl, ale že ji máte kvůli vaší ženě, kterou milujete. Líčil jim toho docela dost a pořád připomínal, že je to s vaším svolením,“ napsala maminka žačky sedmé třídy z Jižních Čech ve zprávě, kterou Mareš sdílel na svém Instagramu.

Sám k celé věci nahrál i video, ze kterého je patrné, že z celé věci je moderátorské eso velmi otřesené, překvapené a neví, co s celou věcí dělat. Nicméně říká, že je připraven se obrátit na policii a celou věc nechce nechat jen tak.

„Nechápu, proč to ten pán, který je ověnčen tituly, říká. Nevím, jakou má motivaci a chtěl bych ho poprosit, aby to už nedělal. Nerozumím tomu, proč říká, že je můj příbuzný, když jsme se v životě neviděli a neznáme se. Je to sprostá lež. Vůbec nevím, jak to patří do přednášky,“ uvedl známý zpěvák a moderátor.

„Naskakuje mi z toho husí kůže a nevím, jak to budeme řešit. Bylo nám řečeno, že to máme asi nahlásit na policii. Je to jednoznačné zasažení do osobnostních práv a jednoznačné naplnění skutkové podstaty pomluvy,“ pokračoval evidentně zničený a zklamaný Mareš.

Na závěr požádal všechny, kteří se s přednáškou Marka Pavlíka setkali, aby se mu ozvali. Příspěvek byl zveřejněn v pátek pozdě v noci a během několika hodin se pod ním sešly další komentáře, které tuto praxi potvrzují a zdá se, že se tak nejedná o ojedinělý případ, ale o sérii přednášek pro školy.

Marek Pavlík se na svých profilech prezentuje jako konzultant, lektor, pedagog, kouč a autor odborných publikací. Zabývat by se měl i oblastí veřejné správy. Na sociální síti LinkedIn o sobě uvádí, že roce 2009 získal doktorský titul na Vysoké škole ekonomické v Praze a působí i na škole CEVRO.

Redakci CNN Prima NEWS Pavlík popsal, jak celou věc vidí ze svého pohledu. A přiznal, že Mareše skutečně zná a nepřímý příbuzenský vztah mezi nimi údajně je.

Pavlík: Byla to fikce. S Leošem jsem na pivu byl

„Je mi strašně líto, co se stalo. Je to moje chyba, nebyl to záměr, protože práci Leoše Mareše obdivuji. Bohužel jsem se na tom semináři pohyboval mezi realitou a fikcí. Dětem jsem chtěl ukázat jaký je rozdíl mezi úspěchem a štěstím a vybral jsme si nevhodně člověka, kterého děti samozřejmě znají. Říkal jsem jak krásné věci, tak i ty špatné, za které je mi to hodně líto. O těch špatných jsem mluvil jako o fikci. Není to tak, že bych to napálil napřímo. Ale děti, a já je chápu, to bohužel špatně pochopily,“ snažil se celou věc vysvětlit CNN Prima NEWS Pavlík.

Na dotaz, zda skutečně řekl, že Mareš svou dceru Alex nechtěl, uvedl: „Není to pravda.“

Na následný dotaz, co tedy přesně říkal, odpověděl: „Neumím to interpretovat. Bavíme se o úspěchu, kde mluvím o realitě. Během přednášky si hraji s popisy, že člověk, který je hodně úspěšný, nemusí být nutně šťastný. Mluvíme o penězích, kariéře, popularitě. To jsou tři hlavní atributy úspěchu. A pak se dostáváme ke štěstí a tam jsem nevhodně zmínil, a děti to asi nepostřehly, že se nejednou dostáváme do fikce. Ne vždy musí být vše fajn.“

Zmínil mimo jiné, že jsou s Marešem vzdáleně příbuzní, což na přednášce také tvrdil. „Moje exmanželka je sestřenice bývalé Moniky Marešové. Byli jsme spolu jednou, dvakrát na pivu, ale je to dávno,“ dodal pro CNN Prima NEWS s tím, že ho celá věc mrzí, dál už ji nechce rozebírat a doufá, že si to s moderátorem vyříkají.

„Je pro mě primární, aby tomu to dítě porozumělo a bohužel jsem přešlápl nějakou pomyslnou čáru toho, že je to vlastně velmi intimní věc, která Leoše a jeho Moniku raní. Snažím se s Leošem spojit, sednout si s ním a vyříkat si to,“ řekl a doplnil, že v přednáškách chce pokračovat.

Přednášky děti motivují

Zmíněná přednáška se konala na ZŠ Besednice. A podle toho, co říká Mareš ve videu, měla být organizovaná Hospodářskou komorou Jihočeského kraje. Tam je Pavlík vedený jako člen v oblastní kanceláři Český Krumlov.

CNN Prima NEWS to potvrdila i ředitelka školy Eva Tomášková. „Přednáška je organizována jihočeskou hospodářskou komorou. Téma bylo: Najdi svůj osobní potenciál, což mě zaujalo, tak jsem ji objednala. Přednáška proběhla ve dvou třídách,“ řekla CNN Prima NEWS ředitelka.

Skutečně podle ní informace o Leoši Marešovi zazněly, alespoň podle toho, co jí potvrdily žákyně. Přednášku jako takovou považovala za přínosnou.

„Přednáška byla velice dobrá v tom, že žáky obrovským způsobem motivovala. Základní myšlenka je v tom, že každý z nás je v něčem dobrý a měl by se v tom rozvíjet. Zvyšuje sebevědomí žáků. Osobně jsem tam sice nebyla, ale tohle je opravdu asi trochu mimo. Hodinu vede lektor, nikdo mu do toho nevstupuje a my nemáme možnost si na místě ověřit, jestli to, co říká, je pravda,“ doplnila ředitelka s tím, že Pavlíka již předtím znala.

„Pana Pavlíka už nějakou dobu znám a absolvovala jsem s ním nějaké semináře. Má tendenci se trochu předvádět,“ zhodnotila ředitelka Tomášková.

Leoši Marešovi a jeho druhé ženě Monice se dcera Alex narodila v březnu. Mareš, který je jedním z nejúspěšnějších českých influencerů a na svém Instagramu má více než milion sledujících, od té doby sdílel několik fotografií se svou ženou i dcerou a prezentuje se jako pyšný a hrdý tatínek. Z prvního manželství s první ženou Monikou má už dva kluky a i s nimi se často na veřejnosti ukazuje.

Tagy: