Marná Plzeň? Ale kdeže. Viktoriáni z Ligy mistrů vypakovali Barcelonu, glosují fanoušci

Plzeňský záložník Adam Vlkanova v souboji s barcelonským obráncem Julesem Koundém.

Plzeň dostala další výprask v Lize mistrů

Působení fotbalové Viktorie Plzeň v Lize mistrů se blíží ke konci. Tým kouče Michala Bílka dosud nezískal ani bod a v tabulce je s hrozivým skóre 3:20 poslední. Internetoví vtipálci ale na působení českého týmu mezi evropskou fotbalovou smetánkou našli i pozitiva. Upozornili například na to, že Viktoriáni svými (ne)výkony vlastně vyřadili slavnou Barcelonu. Podívejte se na ty nejpovedenější vtipy.

Viktoriáni ve středečním duelu s italským Interem Milán už v podstatě o moc nehráli. Zrak na ně však upínali fanoušci Barcelony, protože pokud by Plzeňští zvládli Italy porazit či s nimi alespoň remízovat, pak by Katalánci stále mohli mít šanci na postup do vyřazovací části Ligy mistrů. Úřadující český mistr ovšem neměl nárok a prohrál 0:4.

Barcelona tak v zápase proti Bayernu Mnichov, který startoval později, v podstatě nemusela hrát o nic víc než o čest. A podle toho to také vypadalo, když ji německý gigant smetl 3:0.

Pro Plzeň jde o další debakl v letošním působení v Lize mistrů. Porážky s Bayernem 2:4 nebo s Interem 0:2 by se daly ještě zkousnout. Čerstvé čtyři branky od Interu, „bůra“ od Mnichovských a porážka s Barcelonou 1:5 na úvod skupinové fáze Ligy mistrů už ovšem tak přijatelně nevypadají.

Internetoví vtipálci se tak na týmu trenéra Michala Bílka vyřádili. Mnohé z nich zaujal například nástup hráčů Plzně před zápasem v Miláně, když za doprovodu hymny Ligy mistrů Viktoriáni s úsměvem mávali do kamer. Jde o čin, kteří světoví hráči příliš nedělají, neboť jsou na zápasy v proslulé soutěži zvyklí.

„Na tohle dnes Barcelona spoléhá. Brečím,“ komentoval mávající hráče Plzně jeden z fanoušků.

Internetoví vtipálci poukázali i na to, že Viktorie svými porážkami slavnou Barcelonu de facto vyřadila. Na sítích se tak začaly množit i vtipné obrázky a koláže. Kupříkladu ta, na níž má hvězdný útočník Barcelony Robert Lewandovski plzeňský dres.

Katalánský klub má na závěr skupinové fáze Ligy mistrů na programu ještě duel právě s Plzní. Může si tak na ní vybít svoji zlost, že se jí play-off již týkat nebude. Čekat ji budou pouze zápasy v méně prestižní Evropské lize.

Liga mistrů nebude 🤷‍♂️

Liga mistrů nebude 🤷‍♂️

Posted by Sportovní Hlášky on Wednesday, October 26, 2022

Na druhou stranu se na této úrovni potká mimo jiné s anglickým Manchesterem United s hvězdným Cristianem Ronaldem. Ten proti Barceloně odehrál nespočet zápasů za jeho španělského rivala z Real Madrid.

Tagy:
FC Barcelona FC Viktoria Plzeň Real Madrid fotbal Evropská liga Michal Bílek sportovní soutěž Liga mistrů UEFA FC Bayern München Manchester United FC FC Internazionale Milano