Máte rakovinu, varovala fanynka kustoda a zachránila mu život. Dočkala se dojemného setkání

Kustod ancouveru Brian Hamilton děkuje fanynce Seattlu Nadie Popoviciové za záchranu života

Fanynka zahlédla podezřelé znaménko

NHL žije velkým příběhem. Tentokrát ale nejde o hattrick mladíčka nebo důležitý zákrok brankáře vteřinu před koncem zápasu, nýbrž o záchranu života. A to hodně neobvyklým způsobem. Postarala se o ni fanynka Seattlu, která během utkání upozornila kustoda Vancouveru, že má zřejmě rakovinu. Varování se později ukázalo jako opodstatněné a muž nyní zachránkyni osobně poděkoval.

Nezvyklá příhoda se odehrála v říjnu během prvního zápasu Krakenů ze Seattlu na domácím ledě. Kustod hostujících Canucks Brian Hamilton zpozoroval, jak jedna z fanynek mlátí do plexiskla za střídačkou, aby upoutala jeho pozornost. Vzhledem k tomu, že u týmu působí už téměř 20 let a zažil mnohé, mohl ji zkrátka ignorovat. To ale naštěstí pro něj neudělal.

Když později opouštěl střídačku, zahlédl vytrvalou ženu, která mu na svém telefonu ukazovala velkým barevným písmem napsanou zprávu. Stálo v ní: „To mateřské znaménko vzadu na vašem krku může být rakovina.“ Hamilton si následně nechal provést vyšetření a s údivem zjistil, že tajemná žena měla pravdu. Výsledky prokázaly maligní melanom ve druhém stadiu, což znamená, že rakovina ještě nepronikla do vnitřní vrstvy kůže.

„Zachránila mi život. Nevytáhla mě z hořícího auta, jak to bývá ve velkých příbězích, ale ušetřila mě velkého utrpení. Doktor říkal, že kdybych to ignoroval další čtyři, pět let, tak bych tu už nebyl. Ani jsem o tom nevěděl, ale ona to odhalila,“ popsal Hamilton.

Své zachránkyni chtěl samozřejmě osobně poděkovat, ale nejdříve ji bylo potřeba identifikovat. Klub z Vancouveru proto na sociálních sítích zveřejnil Hamiltonův příběh. „Hledáme tu úžasnou osobu a potřebujeme, abyste to sdíleli se svými přáteli a rodinami a pomohli nám tak najít opravdovou hrdinku, které chci vyjádřit svoji upřímnou vděčnost,“ stálo v textu.

Ženu se poměrně rychle povedlo najít díky její matce, která si jako velká fanynka Krakenů tweetu všimla. „Bože, to musí být moje dcera. Právě ji přijali na medicínu,“ napsala a pomohla tak šťastné shledání Hamiltona s 22letou Nadiou Popoviciovou zinscenovat. Setkání proběhlo v sobotu symbolicky před vzájemným duelem obou týmů, který opět hostil Seattle.

Oba kluby se navíc spojily a společně Popovicové věnovaly 10 000 dolarů na úhradu budoucího školného na medicíně. Oznámení o daru pak proběhlo během první třetiny utkání za bouřlivého potlesku více než 17 tisíc diváků v Climate Pledge Aréně.

Tagy:
rakovina NHL poděkování Seattle hokej zpráva vyšetření USA Vancouver Canucks Brian Hamilton Nadia Popoviciová