Ubodala 2,5letou dceru, syna vážně zranila. Žena u soudu v Plzni řekla, co ji k činu vedlo

Matka v Karlových Varech brutálně napadla své děti, dceru ubodala. Teď stanula před soudem

Ženu soudí za brutální útok na vlastní děti

Krajský soud v Plzni začal projednávat případ matky, která v dubnu v Karlových Varech na sídlišti Doubí, pobodala své děti. Útok nožem nepřežila 2,5letá dívenka. Státní zástupce pro matku navrhuje výjimečný trest – 22 let vězení.

Tragédie se odehrála o Velikonocích v jednom z domů na sídlišti Dubí v Karlových Varech. Kvůli finančním problému a hrozící výpovědi z bytu matka tří dětí vzala nůž s dvaceticentimetrovou čepelí a zaútočila na své dvě starší děti. V ložnici nejprve pětkrát bodla do krku pětiletého syna. Poté zaútočila na svou dceru. Té podle obžaloby zasadila celkem devět ran také do oblasti krku.

Kvůli nezaplacenému nájmu se měla s rodinou vystěhovat, protože s domácím podepsala dohodu. „Řekli, že nejsou žádná charita a že, když do konce dubna neuhradím tu částku za březen, tak by chtěli, abychom se odstěhovali hned,“ uvedla žena u soudu. Jak se blížila 16. hodina, kdy měla přijít bytná, rozhodla se k činu, kterým podle svých slov chtěla děti ochránit. Když do bytu přišla jeho majitelka, naskytl se jí hrůzný pohled.

„Otevřela dveře, viděla paní s nožem v ruce a dole na zemi miminko,“ popsala krátce po činu sousedka. Matka u soudu řekla, že nesouhlasí s právní kvalifikací a trestem, který navrhuje státní zástupce. „Reagovala jsem tak, protože jsem nevěděla, co mám jiného dělat,“ vypověděl obžalovaná. Po útoku matka držela syna za ruku a utěšovala pobodanou dcerku. Nožem údajně chtěla ublížit i sobě, to už ale nestačila.

„Viděla sem, jak vynáší miminko a vzápětí to druhé v náručí, po dvou hodinách vyvedli paní,“ doplnila sousedka. „Od záchranné služby jsme převzali dvě děti, přičemž mladší dítě ve věku šesti týdnů bylo hospitalizované na standartním dětském oddělení,“ upřesnila mluvčí krajské nemocnice Markéta Singerová. Novorozenec neměl na těle žádné zranění, ale byl dehydratovaný. Pětiletého chlapce pak letecky transportovali do Fakultní nemocnice Motol.

„Došlo k násilnému trestnému činu, při kterém bohužel jedna nezletilá osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem,“ uzavřel policejní mluvčí Jakub Kopřiva. Soud bude pokračovat v listopadu a to výpověďmi soudních znalců a psychologů. Matka na žádost svého advokáta bude v jednací síni přítomná až na vynesení rozsudku.

Tagy: