Pobodání i dehydratace. Děti z Karlovarska, které přežily útok své matky, jsou v nemocnici

Reportérka CNN Prima NEWS o tragédii v Karlových Varech

Policisté stále vyšetřují vraždu tříletého dítěte v Karlových Varech, které se měla nožem dopustit jeho vlastní matka. Další dvě děti útok přežily, jedno je v karlovarské nemocnici a druhé v pražském Motole. Podle informací CNN Prima NEWS je pětiletý chlapec, který musel být transportován do hlavního města, pobodaný a pořezaný.

„Od záchranné služby jsme převzali dvě děti. Mladší šestitýdenní bylo hospitalizováno na standardním oddělení, starší pětileté bylo s ohledem na poranění letecky transportováno ve stabilizovaném stavu do pražského Motola,“ sdělila mluvčí Karlovarské krajské nemocnice Markéta Singerová. Podle informací CNN Prima NEWS je starší chlapec pobodaný a pořezaný, novorozenec by neměl mít žádné zranění, v době útoku byl ale dehydrovaný.

Tragédie se odehrála v sobotu odpoledne. „Dnes kolem 16. hodiny došlo v Karlových Varech k násilnému trestnému činu, při kterém utrpěla jedna nezletilá osoba zranění neslučitelná se životem. Další dvě nezletilé osoby byly se svým zraněním převezeny do nemocnice. Žena podezřelá ze spáchání tohoto trestného činu byla zadržena. Kriminalisté se nyní případem usilovně zabývají,“ uvedli karlovarští policisté.

Ti od té doby provádějí výslechy. Více informací s ohledem na samotný počátek prověřování a probíhající úkony trestního řízení policie neposkytla.

Vzhledem k tomu, že jedno z napadených dětí byl teprve kojenec, otevírá se otázka, zda za šíleným činem matky nestojí poporodní deprese. To ale psycholog Jan Kulhánek nevidí jako pravděpodobné. „Je tady určitá možnost, že by mohlo jít o nějakou reakci na drogy, které můžou způsobit různé halucinace a paranoidní stavy,“ řekl ve vysílání CNN Prima NEWS.

Jako další možnou příčinu pak zmínil laktační psychózu. „Tato závažná porucha je poměrně vzácná, ale může se stát, že v takovém stavu, pokud ta matka není včas zaléčená, tak by mohla takhle reagovat,“ vysvětlil a zdůraznil, že se jedná zatím jen o hypotézu.

Tagy: