Sousedé popsali děsivé detaily útoku na děti ve Varech. Matku policie obvinila z vraždy

Žena podezřelá z vraždy svého dítěte v policejním autě

Matka, která nožem napadla své děti, nebyla pod vlivem omamných látek

Matka pobodala v Karlových Varech na sídlišti Doubí své dvě děti. Útok nožem nepřežila tříletá holčička, druhé dítě je zraněné, ale přežilo. Policie ze sobotní vraždy v Karlových Varech 27letou ženu už obvinila.

Na chodbě domu, kde se tragédie stala, je klid. Hrůzný čin připomíná jen svíčka pod okny, kde se krvavý incident odehrál. Co se za dveřmi bytu přesně stalo, ví jen 28léta žena. „To, že tam jsou děti, člověk pozná. Bouchaly tam dveře, ale že by se nějak hádali nebo něco, to jsem nezaregistrovala. Jednou jsme jely spolu autobusem a ptala jsem se, kde vzali to mimčo, a ona, že mají třetí – chlapečka. Tak dva měsíce, víc mu nebylo,“ popsala sousedka Marie.

Žena podle sousedů bydlela v bytě pouhé tři měsíce, žádné problémy s ní údajně nebyly. Podle informací CNN Prima NEWS měla byt vyklidit a vystěhovat se. Když do bytu přišla jeho majitelka, naskytl se jí hrůzný pohled.

„Otevřela dveře, viděla paní s nožem v ruce a dole na zemi miminko,“ sdělila sousedka Jana, která okamžitě zavolala policii. Na místo přijeli i záchranáři. „Po čtvrté hodině odpolední vyjížděli naši záchranáři ke třem nezletilým osobám, dvě tyto osoby ošetřili,“ sdělil mluvčí záchranářů Karlovarského kraje Radek Hes.

„Došlo k násilnému trestnému činu, po kterém bohužel jedna nezletilá osoba utrpěla zranění neslučitelná se životem. Na místě byla zadržena osoba podezřelá ze spáchání tohoto trestného činu,“ řekl mluvčí policie Karlova Jakub Kopřiva.

Útok nožem nepřežila teprve tříletá dívenka. „Viděla jsem policajty, tak jsem se šla podívat, co se tady děje. Měla jsem tušení, že se stalo něco tragického. Šla jsem i do vchodu a viděla jsem v bytě kočárek,“ líčila sousedka Věra.

Žena si také všimla, že policisté se psem někoho hledají. Podle informací CNN Prima NEWS mělo jít o přítele ženy, kterého psovod později vypátral v Karlových Varech. Ten ale tvrdil, že s tím, co se v bytě stalo, nemá nic společného.

Žena odmítla vypovídat

„Od záchranné služby jsme převzali dvě děti, přičemž mladší dítě ve věku šesti týdnů bylo hospitalizované na standardním dětském oddělení,“ řekla mluvčí nemocnice Markéta Singerova. Novorozenec neměl podle záchranářů na těle žádné zranění, ale byl dehydrovaný. Pětiletého chlapce letecky transportovali zhruba po dvou hodinách ve stabilizovaném stavu do Fakultní nemocnice Motol v Praze.

Policisté po zadržení odvezli 28letou ženu k výslechu, ta ale odmítla vypovídat. „Viděla sem, jak vynáší miminko a vzápětí jak paní vyvedli. Motala se, jestli byla v šoku, nebo jestli byla pod vlivem alkoholu, ale nemohu říct,“ sdělila sousedka Jana. Jestli žena tím, co udělala, chtěla vyřešit těžkou životní situaci nebo svojí roli sehrála poporodní deprese a laktační psychóza, ukáže až další vyšetřování.

„Poporodní deprese takové věci nedělá. Je tady určitá možnost, že by mohlo jít o nějakou reakci na návykové látky, které mohou způsobit různé halucinace a paranoidní stavy,“ popsal psycholog Jan Kulhánek. Podle policie žena však po incidentu nebyla pod vlivem alkoholu ani jiné omamné látky. Kriminalisté se případem intenzivně zabývají. Ženě hrozí až výjimečný trest.

Tagy: