Matka na internetu hledala nájemného vraha pro tříletého syna. Autor stránky ji udal

Žena hledá informace na internetu, ilustrační snímek

Těžko uvěřitelný případ řeší v americkém Miami. Osmnáctiletá matka si chtěla na internetu najmout vraha na své tříleté dítě. Tedy, alespoň si myslela, že komunikuje se zabijákem. Místo toho si dopisovala s majitelem satirických webových stránek.

„Hej ty. Hledáš nájemného vraha? Máš problém, který potřebuješ vyřešit? Už nemusíš hledat dál,“ hlásá propagační video, které na první pohled vypadá podezřele. Ne však pro 18letou ženu, které podivným slibům v inzerátu uvěřila.

Mladá matka si právě touto cestou chtěla objednat vraždu svého syna. Domnělému zabijákovi poslala detailní informace o tom, kde ho najde, včetně jeho fotografií. „Dobré odpoledne, paní Paezová. Byla jste zatčena za navádění k vraždě prvního stupně,“ sdělila ženě soudkyně Mindy Glazerová.

ČTĚTE TAKÉ: Detaily hrůzné vraždy na Štrbském Plese. Hádka dvou mužů skončila utopením mladšího z nich

Objednavatelka požadovala, aby bylo „dítě odvezeno někam hodně daleko, případně zabito. Hlavně, aby vše proběhlo co nejdříve.“ Souhlasila s tím, že nájemnému vrahovi zaplatí 3 000 dolarů, v přepočtu takřka 65 tisíc korun. Z případu byla v šoku i zkušená soudkyně.

„Chtěla zabít své vlastní dítě? Nikdy jsem se s takovým případem nesetkala,“ sdělila Glazerová. Stránky jsou přitom satirickým webem, jejich autor nahlásil vše policistům. Těm se podařilo ženu rychle najít a zatknout. Z vězení je prozatím propuštěna na kauci. Ke svému synovi se ale nesmí přiblížit.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Detaily vraždy tříměsíčního dítěte v Liberci. Často byl slyšet pláč, tvrdí sousedé

Satirický web už pomohl zadržet desítky lidí. Nejen těch, kteří si chtěli objednat vraždu, ale i těch, kteří zatoužili stát se nájemnými vrahy.

Tagy: