Matka stále pro dceru odmítá očkování proti tetanu. Podá stížnost k ústavnímu soudu

Matka a její neočkovaná dcera

Matka odmítá předat dceru nemocnici

Matka, která odmítá dceru naočkovat proti tetanu po kopnutí koněm, ve čtvrtek znovu nechala vyšetřit holčičku u doktora. Podle lékařské zprávy je desetiletá dívka v pořádku a nemá příznaky tetanu. Advokátce také předala plnou moc, aby podala ústavní stížnost. Zatím totiž stále platí opatření odvolacího soudu, podle kterého musí dceru předat nemocnici.

Rodina se s dcerou na vyšetření vypravila už ve středu odpoledne, jenže neúspěšně. Lékařka je odmítla vyšetřit a poslala do českobudějovické nemocnice. Rodina se přesto nevzdala a ve čtvrtek získala lékařskou zprávu u jiné doktorky.

„Vyšetření dopadlo dobře. Neshledala na Kaiře žádné známky neurologické poruchy ani poruchy zraku či sluchu. Udělali v podstatě běžnou vstupní prohlídku s tím, že zkontrolovali i jizvičku po úraze,“ popsala průběh vyšetření matka Silvie Gogolycinová.

Matka tvrdí, že se učí žít se strachem

Podle ní se zdá, že se onemocnění rozvíjet nezačalo. Lékaři to ale na sto procent nedokážou potvrdit. Také ve čtvrtek lékařka doporučila očkovat dívku proti tetanu. Gogolycinová ale očkování stále odmítá. „Je to pro mě hrozná situace. Mám strach o dítě a hrozné pochybnosti sama o sobě samozřejmě, ale pořád mě to nepřesvědčilo, že bych ji měla riziku očkování vystavovat,“ řekla.

Právě kvůli odmítání vakcíny zatím stále platí opatření odvolacího soudu, podle něhož musí desetiletou dceru předat nemocnici, která má obavu o zdraví dítěte. „S tím strachem, že si pro ni někdo přijde, už se tak nějak učíme žít,“ dodala Gogolycinová.

Čtvrteční lékařská zpráva by ale vše mohla změnit. Spolu s ní advokátce dorazí také plná moc, díky které zpracuje ústavní stížnost a nejpozději v pátek ji pošle ústavnímu soudu.

Tagy: