Mazlíčci Alžběty II. mají novou majitelku. Vévodkyně z Yorku sdílela dojemný snímek

Pohřbu královny Alžběty II. se účastnili i její psi a poník

Alžběta II. byla proslulá láskou ke psům plemene Welsh Corgi, a tak si po smrti nejdéle vládnoucí panovnice řada lidí pokládala otázku, co se stane s jejími milovanými mazlíčky. Do opatrovnictví je získala její blízká přítelkyně a exmanželka prince Andrewa Sarah, vévodkyně z Yorku. Ta u příležitosti svých narozenin sdílela dojemný snímek.

Královna byla vášnivou milovnicí plemene Welsh Corgi a za svůj život vlastnila desítky psů této rasy. Na řadě fotografií je zachycena, jak ji doprovázeli na cestách, v paláci i do helikoptéry či při zahájení olympijských her v Londýně. Samotný James Bond jim v olympijském spotu dokonce věnoval pousmání.

V době své smrti vlastnila Alžběty II. čtyři psy: dva rasy Welsh Corgi Pembroke jménem Sandy a Muick, jednoho „dorgiho“ (křížence jezevčíka a corgiho) jménem Candy a kokršpaněla jménem Lissy.

Dva chundelaté mazlíčky, kteří se účastnili i samotného pohřbu královny, získala do opatrovnictví Sarah, vévodkyně z Yorku. Exmanželka prince Andrewa, který oba psy královně původně daroval, se o ně nyní náležitě stará. To potvrdila i první zveřejněnou fotografií psů po smrti Alžběty II.

Snímek zveřejnila v den svých 63. narozenin a připsala: „Dárky, které stále dávají.“ O mazlíčky se stará společně s princem. Ačkoliv se rozvedli v roce 1996, nadále společně žijí v Královském domě ve windsorském panství, píše web CNN.

Corgiové, pracovní plemeno původně určené k pasení dobytka, jsou známí pro své charakteristické krátké nohy a huňatou srst. Kdo se stará o druhé dva královniny psy, stále není jasné.

Tagy: