Další nepříjemnosti pro Meghan. Vévodkyni vyfotili s mužem, který téměř uškrtil manželku

Vévodkyně Meghan se v novém rozhovoru opět opřela do královské rodiny.

Minulost svého bodyguarda si Meghan za rámeček nedá. Vévodkyni ze Sussexu, která je silnou aktivistkou za práva žen a bojuje proti domácímu násilí, při návštěvě Británie chránil expolicista, který téměř uškrtil vlastní manželku. Zda o prohřešku strážce věděla, není jasné. Veřejnost však tento přešlap manželce prince Harryho jen tak nezapomene.

S urostlým expolicistou Perem Daobrynem byli vévoda a vévodkyně ze Sussexu vyfotografováni na začátku září ve Windsoru. Společně nastoupili do Range Roveru, který posádku následně odvezl na nádraží. Pár se tehdy chystal na projev v Manchesteru.

Minulost bodyguarda se nyní probírá na sociálních sítích. Jak se ukázalo, muž byl obviněn z napadení své manželky. Daobry pracoval u policie dvanáct let, ani to mu však nezabránilo zaútočit na svou manželku, seržantku Sarah Jayovou. „Kdyby to udělal jakýkoli člověk, je to hrozné, ale že byl policistou, je nehorázné. Málem mě zabil,“ řekla.

V roce 2015 ji Daobry začal škrtit poté, co mu navrhla, aby se šel uklidnit do posilovny. Muž vysoký 180 centimetrů se následně na ženu vrhnul a škrtil ji do chvíle, než ztratila vědomí. Podle zdrojů blízkých Jayové se však nejednalo o první incident, ke kterému mezi dvojicí došlo. „Jeho žena si s ním prošla opravdu traumatickým obdobím. Choval se k ní otřesně, dvakrát musela utéct oknem, aby se od něj dostala,“ sdělili webu Mail Online.

Měl slušnost zavolat

Nechybělo málo a žena mohla být po smrti. Z bezvědomí se nakonec probrala ve chvíli, kdy Daobry volal na tísňovou linku a přiznal, že se manželku pokusil uškrtit. Vězení byl však ušetřen. Soudce uvedl, že „měl slušnost zavolat na tísňovou linku“. S tímto verdiktem však silně nesouhlasila Jayová, která zdůrazňovala, že dva roky trpěla, dodal web The Sun. V roce 2019 spáchala sebevraždu.

Ve vztahu k Meghan veřejnost poukazuje zejména na fakt, že se jedná o aktivistku za práva žen. Pravidelně také diskutuje o domácím násilí a nadace manželů loni finančně přispěla charitativní organizaci zabývající se domácím násilím. Není však jasné, zda si dvojice bodyguarda najala s vědomím, jakého činu se v minulosti dopustil.

Tagy: