Meghanin otec sepsul svou dceru i Harryho: Hovory o rasismu byly hloupé a zbytečné

Thomas Markle, otec vévodkyně Meghan

Otec vévodkyně a manželky prince Harryho Meghan v ranní show televize ITV ostře kritizoval proběhlý rozhovor šlechtického páru s moderátorkou Oprah Winfreyovou. Thomas Markle považuje diskutované nařčení z rasismu za zbytečné chytání se stébla a vytváření kauzy tam, kde žádná není.

„Hádám a doufám, že jen někdo položil hloupou otázku. Může to být takhle jednoduché. Někdo prostě položil hloupou otázku a nemusí být hned totální rasista,“ řekl Thomas pro ITV. Reagoval tak na výrok Meghan, která pro americkou CBS uvedla, že se v královské rodině báli, zda nebude mít její syn Archie příliš tmavou pleť.

Thomas souhlasí s tím, aby se celá záležitost prošetřila, přesto předpokládá, že z toho nakonec nic nebude. Informoval o tom web Sky News.

Meghanin otec také zkritizoval načasování dlouho očekávaného rozhovoru. Zatímco Harry s Meghan odkrývali jeden skandál za druhým a podle některých „kydali hnůj“ na královskou rodinu, manžel Alžběty II. ležel a leží v nemocnici. O prince Philipa lékaři pečují již několik týdnů, 99letý šlechtic má zřejmě potíže se srdcem.

Reakce na kontroverzní rozhovor s Harrym a Meghan se různí. Zatímco v Americe většinou oslavují odvahu páru, v Británii píší o špinění monarchie. „Toto interview je absolutně neuctivou zradou královny a celé rodiny. Očekával bych takovou destruktivní účelovou hloupost od Meghan Markleové, ale od Harryho je hanebné, jak potopil svou rodinu i monarchii,“ napsal na Twitter uznávaný hlasatel a spisovatel Piers Morgan.

Tagy: