Bůh šašek podněcoval k nenávisti, tvrdí policie. Sektáře z Plas obvinila z pěti trestných činů

Policejní vozy před domem v Plasích na Plzeňsku

Policie zadržela vůdce sekty Ohnivý drak

Policisté zadrželi a obvinili vůdce náboženské sekty Ohnivý drak z Plas Lukáše Stančíka, který si říká Bůh šašek. Stíhají ho za pět trestných činů v souvislosti s jeho výroky na sociálních sítích, kde vyhrožoval násilím a mluvil i o hromadné sebevraždě členů sekty. Hrozí mu vazba.

„Policisté z územního odboru Plzeň-venkov přijali od měsíce září hned několik desítek oznámení o protiprávním jednání osoby, která vystupovala prostřednictvím svých videí zveřejněných na veřejně dostupné sociální platformě,“ uvedla policejní mluvčí Eva Červenková na webu.

ČTĚTE TAKÉ:  Vůdce sekty z Plas šokoval slovy o hromadné sebevraždě členů. Zemřít má podle něj i miminko

Kriminalisté se případem od prvních oznámení zabývali, vyslechli svědky a shromáždili důkazy, včetně videí zveřejněných obviněným. Nakonec byl muž zadržen a obviněn z pěti trestných činů: šíření poplašných zpráv, pomluvy, vyhrožování s cílem působit na úřední osobu, podněcování k nenávisti vůči skupině osob a omezování jejich práv a svobod a podněcování k trestnému činu.

„Ze strany policejního orgánu bude podnět k návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ dodala Červenková.

Zmíněným mužem by měl být vůdce náboženské sekty Ohnivý drak Lukáš Stančík alias Bůh šašek. Tato sekta se v posledním měsíci dostala do povědomí veřejnosti poté, co se v jejích prostorách odehrál tragický domácí porod, který skončil smrtí rodičky. Stančík o víkendu také šokoval videem, ve kterém mluvil o možnosti hromadné sebevraždy členů.

MOHLO VÁM UNIKNOUT:  Agresorovi, který na Žižkově ubodal ženu, hrozí doživotí. Další zraněná popsala hrůzu v bytě

Tagy:
sociální sítě nenávist Plzeňský kraj krimi Plasy Policie České republiky trestní stíhání poplašné zprávy policie Bůh šašek Ohnivý drak podněcování k nenávisti