Ostrá hádka: Melete kraviny, řekl Knotek Nerudové. Tak se chováte i ke své ženě? vytkla mu

Ondřej Knotek a Danuše Nerudová

Speciál: České zájmy v Evropě (11)

Čtvrteční evropský speciál na CNN Prima NEWS se neobešel bez ostrých slovních výměn mezi českými europoslanci. Když došlo na diskusi o energetické závislosti na Rusku, Ondřej Knotek (ANO) se pustil do Danuše Nerudové (STAN) s tím, že „mele kraviny“. Politička se ho pak zeptala, zda by se takto choval i u sebe doma ke své ženě.

Hádka odstartovala poté, co opoziční europoslanci zkritizovali působení kandidáta na českého eurokomisaře Jozefa Síkely (za STAN) na ministerstvu průmyslu a obchodu. Svého kolegy se poté zastala Danuše Nerudová.

„Já se nedivím, že vám pan ministr Síkela vadí, protože to byl právě on, kdo nás zbavil závislosti na ruském plynu a ropě,“ řekla členka hnutí STAN. To Ondřej Knotek označil za lež.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Komunisté řešili migraci tak, že stříleli lidi na hranicích, pustila se Nerudová do Konečné

Nerudová však v kritice ANO pokračovala: „Vaše vláda v České republice vybudovala energetickou závislost na Rusku. To nás ochromilo.“ V této chvíli se Knotek do své kolegyně z Evropského parlamentu pustil se vší vervou. „Melete kraviny. Víte, kdy ty plynovody byly postaveny?“ nebral si servítky.

„Promiňte, jak se chováte doma ke své ženě? Obdobným způsobem?“ zeptala se ho Nerudová. Poté Knotkovi vyčetla, že jí několikrát skočil do řeči, přičemž ona se tak nezachovala ani jednou. „Já jsem ale ve své řeči ani jednou nelhal,“ hájil se Knotek.

Energetická závislost na Rusku je předmětem dlouhodobých sporů na české politické scéně, a to zejména po únoru 2022, kdy Rusko napadlo sousední Ukrajinu, čímž rozpoutalo nejkrvavější ozbrojený konflikt v Evropě od druhé světové války.

Celou debatu českých europoslanců naleznete v úvodním videu. Kromě Nerudové a Knotka se jí účastnili Alexandr Vondra (ODS), Markéta Gregorová (Piráti), Kateřina Konečná (KSČM), Ivan David (SPD) a Filip Turek (za koalici Přísahy a Motoristů).

Tagy: