Měsíc trvá, než balík dostaneme do ruky. Obyvatelé Kněževsi naříkají na Českou poštu

Problémy s poštou v Kněževsi

Česká pošta za rok převezme 50 milionů balíků, aby je doručila do správných rukou. Ne vždy se to ale podaří. Například v obci Kněževes u Prahy má pošta tak špatnou pověst, že se jí lidé raději vyhýbají. Podle vyjádření státního podniku se jedná o pochybení doručovatele.

Paní Pavlíně z Kněževsi Česká pošta v pondělí oznámila, že jí doručí balík. Ani v pátek se ho ale nedočkala. Proto se rozhodla obrátit na call centrum České pošty. „Ve čtvrtek dopoledne jsem vám volala a když se mi po třech hodinách podařilo dovolat, nechala jsem si zásilku doručit znova, tak proč není naložená a nevezete mi ji,“ ptala se obyvatelka Kněževsi pracovnice call centra. Ta jí však sdělila, že na opětovné zaslání nikdo zásilku nezadal.

„Není to poprvé. Před třemi lety, když jsem si objednávala rostliny, tak jsem je dohledala až po deseti dnech. Napsala jsem stížnost na poštu, ale dodnes čekám na odpověď. Službám České pošty už se raději snažím vyhýbat,“ dodala paní Pavlína.

Mluvčí státního podniku Matyáš Vitík se za pochybení omluvil. „Došlo tam k pochybení, že balík nebyl doručen tak, jak měl. Za to bychom se samozřejmě chtěli omluvit a právě na tohoto doručovatele budeme mít větší dohled tak, aby se podobné situace neopakovaly,“ okomentoval incident mluvčí České pošty.

Měsíc trvá, než balík dostanete do ruky

Vyzvednout si zásilku přímo na poště navíc není jen tak. V Kněževsi totiž pošta není. Pokud tam tedy balík nedorazí, její obyvatelé se musí dopravit až do Středokluk. „Přestože balík váží 1,4 kilogramů, dovezou ho na poštu a já musím zaplatit 20 korun na autobus tam a zpátky, abych si pro něj dojel,“ postěžoval si další obyvatel Kněževsi. „Zásilky se prostě nedoručují. Když jim voláte, tak zásilka prostě není, takže třeba měsíc trvá, než se vám dostane do ruky,“ postěžovali si další.

Předejít riziku, že se váš balík někde zatoulá, lze jedině tak, že při odesílání nebo objednávání balíku zadáte celé jméno, přesné kontaktní informace a přesnou doručovací adresu.

Tagy:
Česká pošta Středočeský kraj obyvatelé problémy pošťáci zásilky Středokluky Kněževes