Dojemné gesto ve vysílání: Meteoroložka Michaela Galářová jde na mateřskou, kolegové ji překvapili

Meteoroložka Galářová jde na mateřskou dovolenou.

Meteoroložka Galářová jde na mateřskou dovolenou

Meteoroložka Českého hydrometeorologického ústavu Michaela Galářová, která hlásí počasí v předpovědích na CNN Prima NEWS, odchází na mateřskou dovolenou. Kolegové si pro ni proto připravili dojemné gesto.

Meteoroložka a moderátorka CNN Prima NEWS Michaela Galářová (rozená Valachová) brzy vymění moderování za porodnici. A její odchod se neobešel bez dojemných chvil. Po jejím posledním víkendovém vysílání jí přišli kolegové překvapit přímo do studia.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Letošní červenec byl druhým nejteplejším v historii. Odborníky děsí globální klimatická změna

„Drahá Míšo, my bychom ti do toho neradi vstupovali, ale vzhledem k tomu, že je dnes tvůj prozatím poslední den na CNN Prima NEWS, tak bychom ti chtěli moc poděkovat za všechny informace, které nám předáváš přes televizní obrazovku, ale hlavně popřát, ať je do budoucna všechno dobré, protože tě čeká další krásná kapitola,“ popřáli Galářové.

Jak sama Michaela přiznala, po adrenalinu živého vysílání se jí bude stýskat. „Svým způsobem se mi bude určitě stýskat po té ‚akci‘ v rámci živého vysílání, možnosti počasí vysvětlovat a předávat své zkušenosti. Také kolegové tady na Primě jsou fajn a budou mi chybět, hlavně naši editoři a dobrá nálada ráno v maskérně, kdy jsme se nejednou chechtaly, přestože bylo pět hodin ráno,“ říká.

Trénink z brzkého vstávání teď podle svých slov určitě uplatní. „Zkušenosti z nočních služeb a ranního vysílání se určitě budou hodit, ale asi bude větší problém s nedostatkem těch volných dnů mezi službami... Nějak se s  tím popereme, přece jen – děti jsem si přála už dlouho.“

A koho jiného bychom se měli zeptat na to, jestli si na den porodu troufne předpovědět počasí, než samotné meteoroložky? „Ani mě to nenapadlo. Tam budou důležitější jiné vlivy než počasí. Věřím jen, že v říjnu ještě nebude sněžit a cesta do porodnice proběhne hladce,“ směje se.

Kdy se půvabná meteoroložka vrátí zpět na obrazovky, není jasné, co ale jasné je, že se Michaela i během mateřské dovolené chce udržovat v obraze. Má totiž respekt ze všeho, co se během jejího volna změní. „Informace o počasí budu sledovat stále i z praktických důvodů. Spíš mám respekt ze všeho nového, co přijde jak na Primě, tak v ČHMÚ. A jak rychle se novinky naučím. V  naší praxi je pokrok nevyhnutelný.“

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Suzi Quatro hrála v Česku už za komunistů. Teď se tu cítím mnohem svobodněji, říká

Tagy: