Přijede Pastrňák do Varů? Bylo by to jedině dobře, řekl Voráček a vyzdvihl humor Bartošky

MFF Karlovy Vary podpořil Nadaci Jakuba Voráčka.

Přijede Pastrňák na festival do Karlových Varů?

Hokejista Jakub Voráček a jeho sestra Petra Klausová na festivalu v Karlových Varech nezahálejí. Naopak mají díky své nadaci pořádně nabitý program. Pro ShowTime hokejista potvrdil informaci o konci své kariéry. Zmínil také, že na festival možná dorazí David Pastrňák, který patří k přispěvatelům nadace.

MFF Karlovy Vary každý rok podporuje vybranou nadaci, letos podpořil tu Jakuba Voráčka a jeho sestry Petry Klausové. „Je to pro nás čest a ocenění devítileté práce,“ řekla Klausová, které byla před deseti lety diagnostikována roztroušená skleróza. Právě to bylo prvním impulsem k vytvoření Nadace Jakuba Voráčka.

ČTĚTE TAKÉ: Další zahraniční hvězda ve Varech: Vždy jsem tu chtěl být. Jsem polichocen, řekl Brühl

Při slavnostním přípitku prezident festivalu Jiří Bartoška zavtipkoval, že po velkém úspěchu s komentováním mistrovství světa v hokeji převezme Voráček roli Ebena, který festival již tradičně moderuje. „Líbí se mi jeho suchý, černý humor,“ řekl se smíchem pro CNN Prima NEWS Jakub Voráček.

Během působení v NHL dával Voráček nadaci za každý svůj gól 1 000 dolarů. Jeho roli poté převzal jeho kamarád a hokejista David Pastrňák. „Letos nám nastřílel hodně. Pasta je tak dobrý hokejista a člověk, že se rozhodl přispívat 500 dolarů za každý bod a má jich dvakrát tolik, co já,“ doplnil Voráček. Pastrňákův příjezd na festival ale nepotvrdil. „Upřímně nevím, jestli je stále v Česku, takže nevím, jestli se ukáže. S manželkou teď řeší jiné věci, takže jsme neplánovali. Jestli se objeví, bude to jedině dobře,“ řekl.

V rozhovoru rovněž zmínil, že návratu k hokeji dává minimální šanci. Definitivní rozlučku s kariérou ale zatím nechystá. „Nejsem ten typ, který by to chtěl takhle řešit,“ vysvětlil. Malinkou naději si drží kvůli synovi, který hokej miluje a třeba by rád svého tátu viděl hrát.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Počestný Limberský v Karlových Varech? Budu hodný a do půlnoci v posteli, slíbil

Tagy: