MG HS je levnější než Škoda Karoq i SsangYong Torres. V základní výbavě mu nic nechybí

Na český trh teprve nedávno dorazila nová generace MG HS. V Česku druhý nejúspěšnější model značky vyrostl a dočkal se atraktivnějšího designu, modernějších technologií i bohatší výbavy. Přesto přes všechno však cenou stále patří mezi nejdostupnější SUV ve své třídě. Kolik stojí a co všechno nabízí?

Nová generace čínského rodinného SUV se na českém trhu prodává od 669 900 Kč, a to ve výbavě Emotion. Rozhodně ale nečekejte žádné holátko, ve standardu totiž najdeme de facto úplně všechno. Řeč je například o 19palcových litých kolech, tempomatu, systému sledování mrtvého úhlu, zadní parkovací kameře i senzorech, LED světlometech, digitální klimatizaci nebo třeba o dvou obrazovkách, kdy každá má uhlopříčku 12,3 palce.

K TÉMATU: Na trhu je nová generace MG HS. Má lákavou cenu a kuráž jí rozhodně nechybí

Podobně velké a vybavené auto v Česku najdete jen stěží. Například taková Škoda Karoq, jakožto jeden z největších konkurentů nového MG HS, vychází ve srovnatelné specifikaci na nejméně 699 900 Kč. Na korunu stejně jako mladoboleslavské SUV pak stojí i další úhlavní nepřítel, Ssangyong Torres.

MG zároveň potěší i nejdelší standardní zárukou. Zatímco u Karoqu je pouze na dva roky a u Torresu na pět, v případě nového HS je hned na sedm let nebo 150 tisíc kilometrů. Podrobné srovnání všech tří aut najdete zde.

Druhý a prozatím vrcholný stupeň výbavy Exclusive se může oproti nižšímu stupni Emotion pochlubit  360° parkovací kamerou, dvouzónovou automatickou klimatizací, předními parkovacími senzory, bezdrátovým nabíjením mobilního telefonu, elektricky ovládaným víkem kufru, koženými sedadly s vyhříváním či osmi reproduktory. Připlatit si můžete za hnědé čalounění interiéru (12 tisíc korun) nebo metalický lak karoserie (18 tisíc korun). Základem je u obou výbav modrá nemetalická.

Co se týče motorizací, tak u těch je výběr poměrně omezený. K dispozici je totiž zatím jen benzinová patnáctistovka s turbem o výkonu 125 kW, a to buď s šestistupňovou manuální převodovkou, nebo sedmistupňovým automatem. V blízké budoucnosti bychom se pak měli dočkat ještě plug-in hybridní verze. Kompletní ceník včetně technických parametrů, složení výbav a jednotlivých cen naleznete pod tímto odkazem.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Pronásledování nebezpečného řidiče v Brně. Ten svou zběsilou jízdou ohrožoval jak šoféry, tak i chodce

Tagy:
SUV hobby Škoda Karoq automobilový průmysl volný čas Česko MG Motor SsangYong Torres produkty a služby ekonomika, obchod a finance životní styl a volný čas tovární výroba a inženýrství MG HS