Michalik zkolaboval na výletě, oživovali ho záchranáři. Odhalili možnou příčinu smrti

Věslav Michalik

Zemřel starosta Věslav Michalik

V neděli ve věku 59 let zemřel místopředseda hnutí STAN a starosta Dolních Břežan Věslav Michalik. Že šlo o náhlé úmrtí, potvrdili pro CNN Prima NEWS záchranáři i policisté, kteří se komunálního politika snažili zachránit. Podle webu iDNES.cz měla být příčinou smrti mozková příhoda, nebo infarkt.

„V neděli v odpoledních hodinách jsme zasahovali na Vlčí hoře u muže, který měl vážné zdravotní potíže. Na místě zasahovala posádka lékařské i letecké záchranné služby z Ústí nad Labem. Bohužel přes veškerou snahu a úsilí záchranářů byla resuscitace neúspěšná,“ uvedl mluvčí záchranářů Prokop Voleník. Na místě byli přítomni i policisté.

„Lékař konstatoval smrt osoby. Nebylo zjištěno cizí zavinění,“ doplnila mluvčí policie Eliška Kubíčková. Web iDNES.cz později s odvoláním na dobře informovaný zdroj uvedl, že Michalik zemřel na infarkt, nebo mozkovou příhodu. Náměstek pražského primátora a zastupitel hlavního města Petr Hlubuček (STAN) dodal, že k úmrtí došlo během rodinného víkendu.

Michalik působil od roku 2012 jako zastupitel Středočeského kraje a především jako dlouholetý starosta Dolních Břežan. Původně měl obsadit také post ministra průmyslu a obchodu v nové vládě koalice Spolu a Pirátů se STAN.

V listopadu, tedy krátce před jmenováním vlády premiéra Petra Fialy (ODS), se však v médiích v souvislosti s Michalikem objevila podezření o údajném střetu zájmů. Místopředseda hnutí STAN se nakonec kvůli své podnikatelské minulosti na Kypru ministerského křesla vzdal s tím, že nechce novou vládu zatěžovat svými kauzami. Zdůraznil však, že se ničeho nezákonného nedopustil.

Tagy: