Ztráta pro nejbližší i celé Česko. Dolní Břežany se loučí se starostou Michalikem

Věslav Michalik

Zemřel Věslav Michalik

Lidé budou moci v Dolních Břežanech vyjádřit soustrast s rodinou starosty Věslava Michalika. Na radnici bude připravena kondolenční kniha, rozloučení by mělo být v režii příbuzných zesnulého. Na sociálních sítích na místostarostu STAN vzpomínají jeho kolegové i politici z dalších stran.

Soustrast budou moci lidé vyjádřit na radnici v Dolních Břežanech u Prahy. Kondolenční kniha bude umístěna v přízemí úřadu. „Už na tom pracujeme. Co se týká oficiálního rozloučení, tak zatím bližší podrobnosti nevím, je to příliš čerstvé,“ uvedl místostarosta Lubomír Havel (za STAN). Podle dalšího místostarosty Zdeňka Kováříka (za STAN) bude rozloučení v režii rodiny.

Smutní také kraj, kde Michalik zastával funkci hejtmančina náměstka pro finance. „Rodina by určitě chtěla, aby se všichni, kteří ho měli rádi, s ním mohli rozloučit. Po komunikaci s rodinou se rozhodneme, jak budeme postupovat a co uděláme. Jeho odkaz je tak strašně silný a práce, kterou udělal, tak velká, že určitě něco udělat chceme,“ vzkázala v pondělí hejtmanka Petra Pecková (STAN).

Středočeský kraj vyvěsí v souvislosti s úmrtím Michalika černou vlajku.

Smrt 59letého starosty Dolních Břežan a místostarosty STAN Věslava Michalika zasáhla celou politickou scénu. „Momentálně nemám slov. Odešel můj přítel,“ napsal ke skonu svého kolegy předseda hnutí Vít Rakušan. Kondolence nyní kolují na sociálních sítích.

„Moc jsem si Věška Michalika vážil. Jeho práce starosty ukazovala všem, že s vizí, odvahou a pracovitostí mohou vyrůstat překvapivé a krásné věci. Jeho Dolní Břežany za pár let rozkvetly. Dával lidem mnoho. Pracovat s ním bylo inspirující. Upřímnou soustrast jeho nejbližším,“ napsal na svém Twitteru ministr dopravy Martin Kupka (ODS).

Michalikova smrt silně zasáhla také bývalého ministra financí Miroslava Kalouska. „To se mnou hodně otřáslo. Znali jsme se dlouho. Ještě mu nebylo šedesát, byl to sportovec plný života. Upřímnou soustrast pozůstalým. Je mi to moc líto,“ uvedl.

Náhlý odchod oblíbeného politika, o němž se po sněmovních volbách hovořilo jako o budoucím ministru průmyslu a obchodu, šokoval i lidi mimo politickou sféru. „Dnes náhle zemřel Věšek Michalik, jeden z nejschopnějších politiků, které jsem měl možnost potkat. Víc nevím, jsem v šoku a smutný. Velká ztráta nejen pro nejbližší a ty, kdo ho znali, ale bez přehánění i pro tuhle zemi. Bylo mu teprve 59,“ zdůraznil v neděli režisér Jan Hřebejk.

Tagy: