Miliardář Sehnal se nechal přednostně naočkovat. Přemluvili mě moji zubaři, hájí se

Miliardář a předseda Občanské demokratické aliance (ODA) Pavel Sehnal se nechal přednostně naočkovat proti koronaviru. Informuje o tom web Seznam Zprávy. Sehnal se hájí tím, že je majitelem zubní kliniky, a tudíž patří mezi zdravotnický personál, který očkování může využít. Podle Jana Kvačka, ředitele Fakultní nemocnice Bulovka, kde byl Sehnal očkován, však k očkování miliardáře došlo neoprávněně a přes jeho zákaz.

Sehnal se nedávno dostal do povědomí občanů jakožto člověk, který státu pronajímal prostory pro polní nemocnici v Letňanech, za niž stát platil miliony korun měsíčně. Nakonec se ji vláda rozhodla zrušit, aniž by v ní byl ošetřen jediný pacient s koronavirem. Kromě výdajů na provoz část peněz mířila právě Sehnalovi jakožto pronajímateli prostorů.

Sehnal své očkování hájí s tím, že jej uprosili zubaři z kliniky, kterou vlastní. „Jsem majitelem Bulovka Dental Clinic, mám tam zubní lékaře a jsem s nimi v pravidelném styku. Kolegové mě žádali, abych tam šel s nimi,“ vysvětloval Sehnal pro web Seznam Zprávy.

Miliardář připouští, že není lékař ani zdravotník, ale očkování využil coby člen zdravotnického personálu. Podle něj je totiž od začátku března možné, aby na očkování mohli dosáhnout i recepční či ředitelé klinik. Možnost očkování mu prý sdělil právě personál jeho kliniky, kterou vlastní od konce loňského roku.

Kromě toho je Sehnal jedním z nejbohatších Čechů a do jeho portfolia spadají hotely v Mariánských Lázních či Harrachově, aquapark Aquapalace Čestlice, holding SPGroup a další společnosti.

Sehnal se podvodně vydával za zdravotníka, tvrdí ředitel nemocnice

Ředitel Fakultní nemocnice Bulovka Jan Kvaček tvrdí, že výjimka, na kterou se Sehnal odvolává, neexistuje. Jeden z nejbohatších Čechů se navíc podle šéfa pražské nemocnice o očkování snažil delší dobu a nakonec jej získal navzdory Kvačkovu přímému zákazu.

„Pan Sehnal se mě opakovaně ptal, zda může být očkován, a já jsem to opakovaně odmítal. Explicitně jsem mu řekl, že se naočkovat nemůže, protože není zdravotník,“ řekl Kvaček pro Seznam Zprávy.

Ředitel nemocnice doplnil, že Sehnal nakonec uspěl díky tomu, že si od zmiňované zubní kliniky, kterou vlastní, nechal vystavit potvrzení, že je zdravotník.

Tagy: