Miluje motýly a stíny: Hvězda reportáže o neslyšících psech Pancho, hledá domov

Pancho je velmi hodný a učenlivý pes

Svět zvířat: Výcvik hluchého psa se Stanislavem Mrázkem

Pancho se dostal do útulku od majitelky a přišel doslova jako vleká voda. Měnil zajeté přístupy a strategie. „Během pár dní otočil náš svět vzhůru nohama a my se museli učit, hodně učit. Pancho nám dal dar největší, udělal nás o fous zkušenějšími, znalejšími, lepšími, prokázal nám tu nejcennější službu. A my mu teď s tou největší radostí budeme hledat ten pravý domov,“ říká vedoucí útulku Kamila Šťastná.

Pancho je kříženec psa typu bull, což tak nějak samo o sobě znamená hodně energie, síly a elánu. Potřebuje nasadit postroj, cvaknout karabinu na sedák a upustit páru. Po takové procházce je z něj vnímavý parťák, který je ochoten se učit, trénovat klidnou chůzi na vodítku, povely, odložení a v neposlední řadě navazovat vztah s člověkem. Pancho se orientuje zrakem, jeho svět je striktně vizuální. Nový páníček s ním bude komunikovat pomocí gest, Pancho je totiž hluchý. Že jsme to ještě nezmínili? Pancho je hluchý od narození, je na to zvyklý a je to pro něj zcela přirozené, netřeba z toho dělat vědu. Krásně zvládá sedni, lehni, pac a povel ne. Momentálně v útulku začínají s tréninkem pomocí vibračního obojku, zatím je vše v počátcích.

Jak můžete vidět v reportáži, kde jsme ukázali základy výcviku hluchého psa, je důležité, aby se „novou řeč“ naučil hlavně páníček a tak by bylo dobré, aby měl Pancho co nejdříve majitelé, který bude ochoten pracovat i sám na sobě.

Pancho hledá milující a velice zkušené páníčky, kteří mají srdce pro bull plemena, dostatek znalostí a schopností ke striktně pozitivnímu výcviku, budou pracovat s vibračním obojkem a výcvikem pomocí gest. Panchovi by nejvíce vyhovoval domek se zahradou, samozřejmě se zázemím uvnitř. Nehodí se ke psím samcům či k jiným zvířátkům, klidná fenečka by mu mohla být po zodpovědném seznámení super společnicí. Hledá aktivní domov, plný vycházek a běhání, jeho krevní skupinou bude dogtrekking či canicross, stejně tak ale zvládne odpočívat s páníčkem na gauči či terase a šetřit síly.

Pancho je kastrovaný, plně očkovaný, ošetřený proti vnějším i vnitřním parazitům a označený mikročipem. Prostě je ready vyrazit domů.

Cítíte, že byste chtěli něco ve svém životě změnit? Něco doplnit? Naučit se něčemu jinému, dělat něco jinak? Obohatit svůj život, posunout se, stát se malinko jiným? Tak přesně pro Vás tu je Pancho.

Máte-li o Pancha zájem, pošlete na e-mail utulek@tstabor.cz základní informace o Vás – nacionále, kontakt, adresu, kde by Pancho bydlel, důležité info o své rodině, dětech, dalších zvířatech, zázemí a zkušenostech se psy. Prostě takový zvířecí životopis, ať máme představu o tom, jaký život Panchovi nabízíte. Na e-mail Vám odpovíme, zavoláme a domluvíme si první seznamovací návštěvu.

Kontakt:

Útulek Tábor, Vápenná strouha, Tábor 390 02

778 465 467

Soutěžte s námi a sponzorem pořadu, značkou krmiv Nativia, o skvělé ceny!

NA CO ČEKÁŠ?! JEŠTĚ SE TAM NĚCO VLEZE!! 🤤🤤🤤 Kvůli plné misce kvalitních dobrot dokážou naši psí parťáci nemožné na...

Posted by Prima Mazlíček on Saturday, September 4, 2021

Soutěž je ukončena!

Tagy: