Mimořádný výkon a skvělý zážitek. Fiala i Babiš gratulují vítězným olympijským tenistům

Sociální sítě po pátečním vítězství tenistů Tomáše Macháče a Kateřiny Siniakové ve finále olympijské čtyřhry zaplavila vlna uznání a gratulací. Například premiér Petr Fiala (ODS) jejich výkon označil za mimořádný a předseda hnutí ANO Andrej Babiš jim poděkoval za skvělý zážitek.

„Krásné zakončení pátečního večera zlatem pro Kateřinu Siniakovou a Tomáše Macháče ve smíšené čtyřhře! Blahopřeji, je to obrovský úspěch,“ napsal Fiala v příspěvku na síti X, ve kterém dále připomněl, že pro Kateřinu Siniakovou se jedná již o druhé olympijské zlato.

ČTĚTE TAKÉ: S lehkostí drtí soupeřky, ty jí vyčítají mužské hormony. Co vše víme o boxerce Chalífové?

Gratulace sportovcům vyjádřil také Andrej Babiš. „Zlato! Děkujeme Kateřině Siniakové a Tomáši Macháčovi za skvělý zážitek a neskutečné emoce! Ohromná gratulace, jsme hrdí,“ napsal předseda hnutí ANO na síti X.

Ministr práce a sociálních věcí Marian Jurečka (KDU-ČSL) ocenil nejen vítězné tenisty, ale i kordisty, kteří v pátek vybojovali bronz v týmové soutěži a porazili světové jedničky Francouze. „Dnes to cinká. Velká gratulace a poděkování za skvělou reprezentaci Česka na olympijských hrách,“ napsal na síti X.

Na kordisty nezapomněla ani předsedkyně Poslanecké sněmovny Markéta Pekarová Adamová (TOP 09). „Čeští šermíři vybojovali senzační bronz a smíšená tenisová dvojice Kateřina Siniaková a Tomáš Macháč zlato!“ uvedla na síti X.

Předseda Senátu Miloš Vystrčil (ODS) tenisty pochválil za zakončení zápasu. „Na konci to byly nervy. Na závěr i díky dvojchybě soupeře velká radost za proměněný matchball. Velká gratulace Kateřině Siniakové a Tomáši Macháčovi,“ napsal v příspěvku na síti X.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Konec Krpálkova snu. Judista se po vyřazení neubránil slzám. Nesmírně mě to mrzí, litoval

Tagy: