Příliš žhavý polibek? Francouzi řeší intimní gesto mezi Macronem a ministryní

Polibek francouzského prezidenta Emmanuela Macrona a ministryně sportu Amélie Oudéaová-Castéraová

Macron dostal až příliš vášnivý polibek

Internetem začaly kolovat fotografie, na nichž si francouzský prezident Emmanuel Macron v pátek během zahajovacího ceremoniálu Letních olympijských her 2024 v Paříži dává pro někoho až příliš vášnivý polibek s ministryní sportu Amélií Oudéaovou-Castéraovou. Na „podivný polibek“ upozornil francouzský deník Madame Figaro. Uživatelé sociálních sítí mají na situaci rozporuplné názory.

Ministryně během úspěšného zahajovacího ceremoniálu na Seině nezvládla udržet své emoce na uzdě, vrhla se do náručí francouzského prezidenta a věnovala mu možná až příliš intimní polibek. „Takto na sebe poutá pozornost často,“ uvádí deník Madame Figaro, který upozornil, že se nedávno vykoupala v Seině, aby vyvrátila obavy, že kvalita vody není přizpůsobená olympijským hrám.

ČTĚTE TAKÉ: Voda v Seině konečně splňuje limity. Triatlonisté na olympiádě ve středu vyrazí na trať

Fotografie se záhy stala virální a na sociální síti X se objevila spousta pozitivních i negativních komentářů. Většina z nich intimní chvíli prezidenta a jeho ministryně zesměšňuje. „Dělá mu cucflek na krku!“ napsal jeden z uživatelů pod příspěvek. „Tato fotka mi připadá neslušná, není hodná prezidenta a ministryně,“ dodal další.

Ačkoliv většina komentujících gesto odsoudila nebo si z něj dělala legraci, někteří z nich se Macrona a Oudéaové-Castéraové zastali. „Nevidím v tom problém. Francouzi jsou známí tím, že se zdraví polibkem na tvář. Ať žije Francie!“ zveřejnil další přispěvovatel.

Prezident Macron podle deníku New York Post jmenoval Oudéu-Castérovou v lednu také ministryní školství. Z funkce ji odvolal po necelém měsíci, když vyšlo najevo, že její děti chodí na soukromé školy.

NEPŘEHLÉDNĚTE: Noční plavecká avantýra, vyhazov kvůli vtipu, těhotná šermířka a další olympijské skandály

Tagy: