První školní den bude ve znamení slunce. Děti zamíří do lavic za ideálního počasí

Některým dětem to ve škole jde

Počasí (3.9.2023 8:16)

Během neděle čeká Česko na většině území zatažená obloha. Na území Moravy či Slezska dokonce mohou víkendové plány narušit přeháňky. Podle mapy, s níž přišel Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ), aktuálně panují ideální podmínky pro houbaření. První den ve škole by pak žákům neměl zkazit déšť ani chladné počasí.

Během neděle bude na většině území oblačno, zvláště na Moravě či ve Slezsku se mohou vyskytnout přeháňky. V některých oblastech se může tvořit mlha. Teploty se budou pohybovat v rozmezí 21 až 24 °C. V 1 000 metrech na horách podle ČHMÚ naměříme okolo 16 °C. Foukat bude slabý, přes den mírný vítr o rychlosti 2 až 6 metrů za sekundu.

ČTĚTE TAKÉ: Poslední prázdninový víkend si užijeme teplo, v neděli přijdou deště. Podívejte se, kde má pršet

Podle twitterového účtu ČHMÚ jsou na území Česka ideální podmínky pro houbaření.

V noci z neděle na pondělí bude převážně oblačno, k ránu se mohou vyskytnout i mlhy. Nejnižší teploty se budou pohybovat mezi 9 a 13 °C. Vát bude slabý proměnlivý vítr. Počasí během dne bude následně ovlivňovat především tlaková výše, která se k nám dostane ze západní Evropy.

Situaci ve svém kraji můžete sledovat prostřednictvím radaru:

Pozn.: K zobrazení aktuální situace rozklikněte na radaru v pravém horním rohu příslušnou kategorii. V případě bouřek místo Radar, blesky rozklikněte kategorii Déšť, bouře a následně Bouře. Na časové ose ve spodní části si pak zvolte den a hodinu, která vás zajímá.

A jaké počasí doprovodí žáky v pondělí po cestě do školních lavic? Panovat bude jasno až polojasno, na severovýchodě a východě spíše oblačno. Dětem by neměly zkazit první školní den přeháňky.

Nejvyšší teploty se přes den vyšplhají k 21 až 25 °C. Vítr bude slabý proměnlivý, na Moravě a ve Slezsku od severu a severovýchodu o rychlosti 2 až 5 metrů za sekundu.

Tagy: