houby

Výpis příspěvků ke štítku „houby“

Proti cholesterolu i na zlepšení imunity. Houby nejen zasytí, ale i pomáhají organismu

Téma: Komerční sdělení

Konzumace hub může mít pro lidský organismus neuvěřitelné benefity. Například hlíva ústřičná může pomoci v boji s vysokým cholesterolem, žampion má zase protizánětlivé účinky a houževnatec jedlý, známý spíše jako shiitake, může být dobrým pomocníkem na zlepšení imunity. Nejen to, jaké benefity pro lidský organismus mohou houby mít, vysvětlil v rozhovoru pro CNN Prima NEWS doktorand z katedry zahradnictví České zemědělské univerzity v Praze Miroslav Jozífek.

Říká se jim maso chudých, houby jsou ale vydatné i léčivé

Češi jsou národem houbařů. V lesích s košíky dokážeme strávit i dlouhé hodiny. S oblibou pak na sociálních sítích sdílíme své úlovky a to bez ohledu na to, jak bohaté jsou. Hledání hub je u nás jednoduše národní disciplínou. Tradici už má v naší zemi i pěstování hub, které v jídelníčku lidí na celém světě mají jisté místo už stovky let. Jsou totiž léčivé i chutné. A jak zaznělo v dalším díle pořadu Interview PLUS, jejich produkce je pod přísným drobnohledem.

Češi mají nadále žně. Houby rostou i přes prudké ochlazení, mykologové ale před sběrem varují

Navzdory tomu, že v Krkonoších o víkendu nasněžilo a ve zbytku republiky proti minulému týdnu klesly teploty o deset stupňů, český národní sport – houbaření – se může provozovat i nadále. Zkušení houbaři tvrdí, že úlovky nejsou o nic chudší než v létě. Mykologové ve vysílání televize CNN Prima NEWS varují, aby si lidé dali pozor na teploty pod nulou. Promrzlé houby mohou být nebezpečné.

Vyrazit na houby alespoň jednou ročně je skoro národní povinnost

Češi jsou snad nejvášnivějšími houbaři na světe, alespoň jednou ročně se na houby vypraví přes sedmdesát procent naší populace. Právě v září je sezóna houbaření nejvyšší. Rostou? Určitě ano! Sice jak které a jak kde. A i když najdete „houby“, čas strávený v lese na čerstvém vzduchu vám jenom prospěje. Vybavte se nožíkem, košíkem a svačinou a hurá na ně!

Mlsný jazýček Karla III. Na francouzském menu žádá pokrm, který mu připomene Alžbětu II.

Francouzský palác ve Versailles se chystá na velkolepou hostinu pořádanou u příležitosti třídenní státní návštěvy krále Karla III. a jeho manželky Camilly. Zajímavým tahem britského monarchy je, že před svým příjezdem zaslal do Paříže striktní seznam požadavků na slavnostní menu. Výčet, na který odkazuje britský Daily Mail, obsahuje nejen pokrmy, jež nesmí být během hostiny podávány, ale například také instrukce na začlenění velkého množství hub – Karlovi III. totiž připomínají jeho zesnulou matku královnu Alžbětu II.