„Mírové rozhovory“ mezi Harrym a Karlem III.? Král má pro prince ultimátum

Vztahy mezi princem Harrym a zbytkem rodiny v posledních měsících na bodu mrazu. Vyřešit spor by ale měla usmiřovací schůzka, která je podle blízkého okolí královské rodiny naplánovaná na 17. září. Podle královského experta dal ale král nezbednému synovi ultimátum, na kterém závisí jejich shledání, informoval web Express.

Králova podmínka se týká zejména odhalování soukromých záležitostí rodiny na veřejnosti, informoval web Express s odkazem na zdroj blízký královské rodině. „Britský monarcha svého syna strašně moc miluje, ale Harry ho svým jednáním ranil. Vždy tu pro něj bude, ale chce udělat čáru za veřejným pošpiňováním,“ řekl zasvěcenec.

Tato žádost přichází poté, co vévoda ze Sussexu vydal řadu vyjádření, kterými poskvrnil pověst královské rodiny. Se svou manželkou měli například vlastní seriál na Netflixu s názvem Harry & Meghan, kde v rozhovoru s americkou moderátorkou Oprah Winfreyovou obvinili královskou rodinu z rasistických poznámek.

ČTĚTE TAKÉ: Toxický vztah Harryho a Meghan. Už i Američané je vyhazují, říká expertka na královskou rodinu

A rozhodně vztahy nevylepšily ani memoáry s názvem Spare (Náhradník), ve kterých Harry zveřejnil pikantní fakta nejen ze svého života, ale i z dění celé královské rodiny, napsal deník The Mirror. Krále se měly dotknout zejména pasáže mířící proti jeho manželce Camille.

Otec s druhorozeným synem se mají údajně soukromě setkat ve Spojeném království před tím, než Harry pojede do německého Dusseldorfu na hry Invictus Games a král zamíří do Francie na oficiální návštěvu, dodal britský web Daily Mail.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Rok bez královny Alžběty II. Odborníci rozebrali vztahy v královské rodině i vládu Karla III.

Tagy: