Nepochopitelná hrůza, šokovala smrt Jany s Adámkem místní. Před bytem hoří první svíčka

Dlouhé dny pátrali záchranáři v Krkonoších po 40leté Janě a jejím tříletém synovi Adámkovi. Jak se však ukázalo, jejich snaha byla marná. Ještě před tím než se akce rozjela, byla dvojice po smrti. Matka nejdříve zavraždila své dítě, následně si na život sáhla sama. Rodina Jany bydlela v Horoměřicích kousek od Prahy. Místní jsou z tragédie v naprostém šoku a nenacházeli slova.

„Nedovedu si to představit,“ uvedla na dotaz oslovená maminka z Horoměřic. Právě s místními lidmi mluvila redakce CNN Prima NEWS.

Většina si matky s dítětem v ulicích nevšimla. O tom, co se stalo, se dozvěděli převážně z médií. Přesto je příběh se smutným koncem zasáhl. A jen těžko ho chápou.

„Snad měla nějaké psychické potíže, nevím. Možná se tomu dalo zabránit, když by si toho někdo všimnul, to je těžké,“ spekuloval místní mladý otec s dítětem v kočárku. Jak uvedl psycholog Jan Kulhánek pro CNN Prima NEWS, do bezvýchozí situace mohou rodiče dostat zejména vleklé spory, které souvisí s rozchodem či rozvodem.

Spory mohou gradovat

„Musíme si uvědomit, že spory o dítě nebo rozchodové spory se táhnou ne měsíce, ale někdy i roky. Často bývá dynamika dramatická a graduje. U jednoho z dvojice může růst pocit nespravedlnosti a zmaru, že nemá cenu být na světě. Mnohdy mají potřebu se i pomstít, když se cítí bezmocní a mají pocit, že se jim ubližuje. Lidé zahnaní do kouta mohou dělat extrémní věci,“ uvedl.

Podobné případy, kdy příbuzní či samotní rodiči sáhli na život svého dítěte, neboť měli pocit, že jsou v bezvýchozí situaci, bohužel nejsou ojedinělé. „Je to hrůza. Co hlásí vražd a následných sebevražd... Je to nepochopitelné,“ dodala další místní žena k tragédii.

„Nedělám nic jiného, než že odpovídám na tuto kauzu. Je to tragédie rodiny,“ vzkázal v krátké reakci redakci starosta Horoměřic Jan Herčík. Podle informací CNN Prima NEWS rodina bydlela v Horoměřicích v jedné z bytovek. Před vchodem do domu už hoří i první svíčka. Sousedé s redakcí vzhledem k citlivosti případu mluvit nechtěli. V bytě, kde rodina měla žít, nikdo neotevíral.

Tagy: