Myslivec v Ostravě usmrtil místo divočáka rybáře. O střelci už je jasno, vinu zhodnotí soud

Neštěstí se stalo u slepého ramene řeky Odry v Ostravě.

Myslivec zastřelil rybáře, hrozí mu šest let

Myslivci, který místo divočáka zastřelil rybáře sedícího u vody, hrozí šest let vězení. Policisté ho obvinili z usmrcení z nedbalosti. Neštěstí se stalo loni v listopadu, kdy 52letý muž pytlačil u slepého ramene řeky Odry v Ostravě. V místě, kde je rybolov zakázán, ho následně zasáhla jedna ze střel.

Bylo před půlnocí. Možná chtěl ulovit kapra na vánoční stůl nebo jen tak k obědu. Najednou se ale ozvala rána a rybář se skácel k zemi. Stalo se to u slepého ramene řeky Odry, když dva myslivci naháněli stádo divočáků. „Při lovu zastřelili dvě prasata, postřelili i třetí, ale to jim uteklo a oni se rozhodli ho vystopovat a takzvaně dostřelit,“ řekl kriminalista Karel Mul pro CNN Prima NEWS.

ČTĚTE TAKÉ: Žádný plot a varovné nápisy. Chorvatský prefekt popsal místo, kde Češi vzali smrtící granát

Měli kvalitní zbraně s termovizí a domnívali se, že divočák zamířil k vodě, takže oba vystřelili. Nečekali, že tam někdo bude lovit ryby. Bylo už totiž po desáté hodině večer, a to je v listopadu rybolov zakázaný. Neštěstí se navíc odehrálo v místě, kde se rybařit nesmí.

„Žádali jsme odborná vyjádření z balistiky. Vzhledem k tomu, že se na místě nacházeli dva myslivci, jsme museli bezpečně zjistit a určit střelce, který bohužel poškozeného zastřelil,“ doplnil Mul k vyšetřování.

To nakonec ukázalo na 44letého muže. „Komisař 7. oddělení obecné kriminality ho obvinil z trestného činu usmrcení z nedbalosti,“ sdělila policejní mluvčí Eva Michalíková pro CNN Prima NEWS. I podle zástupce myslivců šlo jednoznačně o pochybení. „Myslivec musí stoprocentně vědět, na co střílí, než vystřelí,“ upřesnil Lubomír Hajný pro CNN Prima NEWS.

Protože se jednalo o nedbalostní trestný čin, myslivci nebyl odebrán zbrojní průkaz. Otázka je, jestli bude mít na další lov vůbec pomyšlení. Hrozí mu totiž šest let vězení.

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Kuchař Jožko zmasakroval tělo své přítelkyně. Synovi bratislavského škrtiče hrozí doživotí

Tagy: