Místo grilovačky dort, liboval si Dostál po Show Jana Krause: Aspoň nebudu muset jíst „šrot“

Hosty v Show Jana Krause byli Josef Dostál a Anežka Paloudová

Paloudová a Dostál po natáčení Show Jana Krause

Sportovní pár, který svůj vztah ověnčil společnou medailí. Řeč je o Anežce Paloudové a Josefu Dostálovi, kteří si v disciplíně K2 500 metrů mix dojeli na letošním mistrovství světa v rychlostní kanoistice pro bronz. Dvoumetrový kajakář navíc na šampionátu vybojoval samostatně zlato a o pár týdnů dříve se stal dokonce vítězem. Není proto divu, že si dvojici do svého pořadu pozval Jan Kraus.

Jací byli Anežka Paloudová a Josef Dostál hosté?
Jan Kraus:
Výborní. Podívejte, když tady máte olympijského vítěze a mistry světa, lidi plný medailí, jako je tady tato dvojice, tak jsou to vždy výborní hosté.

ČTĚTE TAKÉ: Josef Dostál má štěstí ve hře i v lásce. Zlato z OH oslavil polibky se snoubenkou

A otázka na vás, jak jste si to užili?
Anežka Paloudová:
Tak pro mě to byla první zkušenost s takovýmto pořadem a musím říct, že to byl neskutečný zážitek. Vlastně si zpětně říkám, jestli jsem nemluvila špatně, málo, nebo někdy naopak moc, nebylo to moc nudný a podobně… Přece jenom ze sportu jsem asi trošku zvyklá být perfekcionista, ale tam vím, že to do té dokonalosti dokážu vypilovat. Tohle asi do dokonalosti nikdy nevypiluju, ale užila jsem si to moc.

Kraus: Pardon, já k tomu jenom dopovím, že tohle k dokonalosti nelze vypilovat, proto se tomu věnuju já. (usmívá se)

Josef Dostál: „Já jsem se těšil, že mě pan Kraus bude trošku grilovat, že se tady trošku zapotím. To ale nepřišlo. Spíš mě moc mile překvapil dortem, který nejen, že hezky vypadal, ale byl moc dobrý. A ještě jsme dostali zbytek na doma, takže budeme mít ráno ke snídani a nebudu muset vařit. Jak jste to říkal (otáčí se na Krause), tu sportovní šlichtu? Nebo jste to nazval jinak?

Kraus: Šrot, no. (usmívá se)

Pane Krausi, nechtěl byste dopřát Josefu Dostálovi dodatečně nějakou grilovačku?
Kraus:
Ne? A tenhle pojem grilování... Grilování má být jakási dotěrnost v otázkách a tak dále. Ale to si většinou vytvoří host sám tím, že řekne něco, co mě tak zaujme, že tomu buď nerozumím, nebo to chci vědět. Ale všechny grily a masakry si tady udělali hosti vždycky sami. Já nikdy nic.

Máme teď po natáčení. Čím vás tito hosté překvapili?
Kraus:
Tady bude zajímavé sledovat, jestli se skutečně vezmou. Bojím se, aby Josef nebyl naivní (směje se), ale samozřejmě to jsou moje subjektivní dojmy, nechal bych to bejt. Je to hezké, že jsou zasnoubeni. Všechno vypadá idylicky, jsou to lidi, kteří jsou na stejný lodi. O kom to můžete říct?

To je pravda. Anežko, záměrně necháváte Josefa trošku v nejistotě?
Paloudová:
Tak asi žádné výhody v domácnosti si z toho neberu. Možná bych toho mohla využít ještě víc. Asi jo, nevím, jestli to dělám úplně záměrně, asi nad tím nepřemýšlím, ale myslím si, že je to v mých očích takové hezké, že to není nějaký akt jistoty. Je to přece jenom určité neznámo, do nějž člověk vstupuje. A je to neznámo i pro mě. Jsem na to hrozně zvědavá, jak vlastně svatba proběhne, takže nechci mít nic jisté, než bude ten den D.

Kraus: No, to si prožijete peklo, hele.

Dostál: Miláčku, ty mi dáváš.

Kraus: Teď po něm nechtějte, aby k tomu mluvil. On se z toho sbírá.

V pořadu se prozradilo, kdy jste si poprvé padli do očí. Můžete ale říct, kdy jste měli první rande?
Dostál:
My jsme se kamarádili. Čím dál víc času jsme trávili spolu, až to jednou přeteklo. A naše první rande nebylo vůbec romantické, protože jsme byli oba na soustředění a domluvili jsme se: Tak ode dneška spolu chodíme. A první rande bylo až po návratu.

Paloudová: Já bych to ještě doplnila, že jsme byli každý na jiném soustředění (usmívá se). Já jsem byla tou dobou v Itálii a Pepa byl tehdy v Kalifornii. Ale v ten den jsme se rozhodli, že naše kamarádství přerostlo ve vztah. Takže to skutečné první rande bylo až ve chvíli, kdy jsme se oba dva ocitli ve stejných časových pásmech a mohli jsme se u toho doopravdy chytit za ruku.

Kraus: Tak oni se domluvili on-line na tom, že budou spolu. To je taková moderní cesta dneska.

Celý rozhovor si můžete poslechnout ve videu výše.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Bijec Vémola si vyzkoušel disciplínu olympijského vítěze Fuksy. Padal, ale nevzdával se

Tagy: