Místo vakcíny píchl otčímovi jed. Britský lékař obelstil i vlastní matku, toužil po dědictví

injekční stříkačka

Lékař zabil smrtící injekcí přítele své matky

Soud v britském Newcastlu se zabýval bizarním případem pokusu o vraždu z letošního ledna. Lékař Thomas Kwan chtěl v touze po dědictví rafinovaným způsobem zavraždit přítele své matky. Kwan měl 71letému muži namísto očkovací vakcíny proti covidu aplikovat jed rozežírající svalstvo. Během aplikace látky se vydával za cizího zdravotníka. Policie následně během domovní prohlídky u něj našla řadu nebezpečných chemikálií, informují britská média.

Kwan si celý plán pečlivě připravil, uvádí web BBC. Ve své lékařské ordinaci zfalšoval dokumenty Národní zdravotní služby (NHS). Podle nich měl být matčin přítel, Patrick O’Hara, prioritním kandidátem na očkování proti covidu doma a seniorovi navrhl termín očkování.

ČTĚTE DÁLE: Mateřská láska v době teroru. Žena během útoku v Tel Avivu chránila své dítě vlastním tělem

Před akcí se ubytoval v nedalekém hotelu pod falešným jménem. Kamery ho zachytily, jak odchází v dlouhém kabátě, rukavicích, brýlích a roušce. Když do domu přišel, dvojice ho nepoznala. Vlastní matka Kwana nepoznala ani ve chvíli, kdy domnělého zdravotníka požádala o změření tlaku.

„Pan Kwan využil encyklopedické znalosti o výzkumu jedů k uskutečnění svého plánu,“ přiblížil prokurátor Peter Makepeace. „Měl hluboce znepokojivý, dlouhodobý zájem hraničící s posedlostí o jedy a chemické toxiny i o možnosti jejich použití k zabíjení lidí,“ popsal Makepeace.

Kwan vpíchl Patricku O’Harovi do těla nebezpečnou látku. Místo vakcíny proti covidu mu aplikoval jed, který měl spustit svalstvo požírající chorobu. Policie u něj následně během domovní prohlídky našla velké množství dalších chemikálií.

O’Haru krátce po aplikaci přepadla nepříjemná bolest. Na ruce se mu začaly dělat puchýře. V nemocnici pak poznali, že trpí nebezpečnou nekrotizující fasciitidou a museli mu z ruky část svalstva odstranit. Senior pak strávil několik týdnů na jednotce intenzivní péče, upřesnil web Sky News.

Kwan se u soudu k činu přiznal. Před porotou tvrdil, že matčina přítele zabít nechtěl. Obžalobu však jeho argumentace příliš nepřesvědčila. „Závěť byla formulována tak, že majetek připadne dětem paní Leungové (Kwanově mamince) až po smrti pana O'Hary,“ uvedl prokurátor Makepeace.

„Někdy je pravda možná skutečně podivnější než fikce,“ konstatoval Makepeace. Soudní proces má trvat ještě deset dnů.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Portlandem otřásla vražda mladé sestřičky. Zemřela krátce po svatbě, policie zatkla souseda

Tagy:
zdraví policie vražda jed lékař Tel Aviv BBC Portland dědictví trestná činnost vakcína proti COVID-19 National Health Service trestná činnost, právo a spravedlnost Patrick O'Hara