Mateřská láska v době teroru: Žena během útoku v Tel Avivu chránila své dítě vlastním tělem

Třicetiletá fitness trenérka Inbar Segev-Vigderová obětovala svůj život ve snaze ochránit svého devítiměsíčního syna před teroristy útočícími v Tel Avivu. Její manžel Yeari Vigder sdílel pro CNN srdcervoucí svědectví o tom, jak zoufale pátral po své rodině uprostřed ostřelování Izraele raketami. Jeho malý syn přežil jen díky hrdinství své matky.

Yeari Vigder popsal pro CNN mučivé chvíle, kdy zoufale hledal svou ženu Inbar a syna v zakrvácených ulicích Tel Avivu, zatímco nad městem pršely íránské rakety. „Šel jsem dům od domu a volal na Inbar, ptal se lidí, zda neviděli matku s chlapečkem v nosítku. Do toho létaly ve vzduchu rakety, slyšel jsem sirény a výbuchy, ale musel jsem pokračovat dál,“ vzpomínal Yeari na okamžiky hrůzy.

ČTĚTE TAKÉ: V žabkách střílel po teroristech v Tel Avivu. Nečekaný hrdina popsal, jak překvapil útočníka

Inbar se synem Arim čekala osudný den na tramvaj v telavivské čtvrti Jaffa a netušila, že dva teroristé již z nedaleké mešity plánují útok. Během několika minut muži ozbrojeni automatickou zbraní zaútočili na zastávku a vraždili lidi v jejich blízkosti. Inbar instinktivně ochránila Ariho vlastním tělem, ale byla při tom smrtelně raněna.

Yeari se po útoku vydal na místo, kde našel jejich zastřeleného psa. Po Inbar a synovi však nebylo ani stopy. I když na město dopadalo zhruba 200 íránských raket, zoufale procházel ulicemi a hledal svou rodinu.

Nakonec našel malého Ariho v nedaleké dětské nemocnici, kde se o něj v podzemním krytu starali lékaři. „Ari neměl ani jediný škrábanec,“ řekl Yeari se slzami v očích. „Je to náš malý zázrak v této strašné tragédii,“ dodal.

Útok v Tel Avivu

Zmíněný teroristický útok v Jaffě si vyžádal sedm mrtvých a šestnáct zraněných. Jen pár minut po útoku vypustil Írán salvu raket na Izrael, což spustilo sirény po celé zemi a lidé se museli skrývat v krytech. Izraelské úřady identifikovaly útočníky jako devatenáctiletého Muhammada Maska, který byl na místě zastřelen, a pětadvacetiletého Ahmeda Himoniho, jenž byl těžce zraněn. K útoku se přihlásila palestinská teroristická skupina Hamás. Oba teroristé pocházeli z Hebronu na okupovaném Západním břehu.

Pro Yeariho Vigdera byla jeho žena, jak uvedl, nepostradatelná. „Byla pro nás vším. Strašně moc jsme ji milovali a stále ji milujeme,“ prohlásil. Lidé po celém Izraeli nyní vyjadřují obdiv její nesobecké odvaze. „Zachránila svého syna. Její památka bude žít navždy,“ zaznívá v kondolencích izraelských představitelů a veřejnosti.

MOHLO VÁM UNIKNOUT: Izrael byl na íránský útok skvěle připraven, říká expert. Vysvětlil, jak jeho obrana funguje

Tagy:
CNN láska Izrael terorismus Tel Aviv trestná činnost vražda žena teroristický čin Hamás trestná činnost, právo a spravedlnost konflikt, válka a mír teroristické bombové útoky Inbar Segev-Vigderová