Cizinec v Plzni znásilnil 15letou dívku, pak ji zabalil do pytle a shodil ze srázu. Přežila

Policie v Plzni vyšetřuje znásilnění

Cizinec je podezřelý ze znásilnění 15leté dívky

Závažný trestný čin vyšetřují plzeňští kriminalisté. V plzeňské části Lobzy mělo dojít ke znásilnění a pokusu o vraždu mladistvé dívky. Muž měl po činu ženu zabalit do pytle. Ta předstírala, že je mrtvá, a tím si pravděpodobně zachránila život.

Incident se podle informací CNN Prima NEWS měl odehrát nedaleko řeky Úslavy u lobezské střelnice. 18letý cizinec tam vylákal ve středu dívku ven. „Jelikož se dívka s mužem po určitou dobu znala, souhlasila. Po chvíli změnil muž směr a nečekaně se vydal do nedalekého lesíku,“ přiblížila okolnosti mluvčí plzeňských policistů Michaela Raindlová. Během procházky jí zalepil ústa a následně ruce za zády páskou, aby se mu nemohla bránit.

Pod výhrůžkou smrti ji potom měl nutit k pohlavnímu styku. Ten si vynutil nožem, kterým mladistvou ohrožoval. Podle informací redakce měl ženě zbraní způsobit zranění na krku. Následně ji zabalil do pytle, který polil neznámou tekutinou. Zatím není jasné, zda se jednalo o hořlavinu, či žíravinu. Nakonec pytel s mladistvou shodil ze srázu.

ČTĚTE TAKÉ: Znásilnění při hodech na Prostějovsku. Místní žijí ve strachu, policie prosí o pomoc

Dívka předstírala, že je mrtvá. V zuboženém stavu poté doběhla do bezpečí a zavolala si pomoc. Policisté vzápětí hledali v okolí činu jak podezřelého, tak zbraň. Kriminalistům se podařilo možného pachatele dopadnout ještě tentýž večer, několik hodin po činu. Během čtvrtka byl zadržený vyslýchán místními policisty.

„Pátrali jsme nejenom po samotném podezřelém, ale i po důležitých kriminalistických stopách. Po pár hodinách se nám podařilo na základě operativně pátracích činností, usilovném nasazení a výborné spolupráci všech policejních složek vypátrat nejenom důležité stopy, ale i zadržet samotného podezřelého muže," uvedla mluvčí.

„Policisté navrhnou státnímu zástupci, aby požadoval pro obviněného muže vazební stíhání,“ dodala Raindlová.

Tagy: