Školák, který v Karviné pomohl stařence přes silnici, dojal internet. Nejsem hrdina, řekl

Mladý chlapec pomohl stařence přejít namrzlou silnici.

Po sociálních sítích se šíří video mladíka, který pomohl na přechodu v Karviné seniorce o holi přejít silnici. Protože se lidé zajímali, kdo že to ten gentleman je, redakce CNN Prima NEWS ho vypátrala. Ten sdělil, že se jako hrdina necítí.

Záběry ukazují babičku o holi, která vypadá jako z pohádky. Stojí před přechodem a bezradně bojuje se závějemi sněhu. V tu chvíli z auta vystoupí mladík a seniorce pomůže přes silnici přejít. „Video jsem viděl a jsem rád, že mladší generace má úctu ke starším občanům,“ řekl primátor Karviné Jan Wolf. „Jsme rádi, že máme mladé, čestné muže, kteří jsou takoví hrdinové a pomáhají starým lidem,“ sdělil ředitel Městské policie Karviná Petr Bičej.

MOHLO BY VÁS ZAJÍMAT: Majitele bytů v České Třebové potrápil tající sníh. Hasiči varují před nánosy na střeše

Všichni se v Karviné ptali, kdo je mladík, který pomohl seniorce v nouzi. Redakce CNN Prima NEWS proto začala pátrat a zjistila, že jde o Ondřeje Pospíšila, žáka 6.B z tamní základní školy. „Pomohl jsem jí přejít, protože silnice byla namrzlá a napadalo hodně sněhu. Jedna paní psala, že jsem borec, tak jsem byl rád,“ popsal mladý chlapec.

Jako hrdina se ale prý necítí. „Takhle by měl pomáhat každý,“ řekl Ondřej, který svým chováním potěšil i maminku. „Moc mě to těší, mám dobrou výchovu, takže ji předávám dál,“ uvedla Lucie Pospíšilová.

Tagy:
silnice sociální síť seniorka Karviná Česká Třebová Jan Wolf Ondřej Pospíšil