Hrůza na hudebním festivalu u Lipska: Začalo hořet ruské kolo, několik lidí utrpělo zranění

Návštěvníci festivalu Highfield a pomocníci se dívají na ruské kolo, na kterém jsou vidět plameny. Na festivalu Highfield u jezera Störmthal vypukl požár na ruském kole.

Požár na hudebním festivalu

Na ruském kole na hudebním festivalu Highfield u Lipska vypukl v sobotu večer požár. Plameny zachvátily dvě kabinky. Podle informací deníku Sächsische.de se zranilo 16 lidí, nikdo z nich nebyl v ohrožení života. Podle agentury DPA mezi nimi byli i policisté, kteří se nadýchali kouře.

První kabinka začala hořet okolo 21:00, požár se poté přesunul i na druhou. Návštěvníci na ruském kole byli postupně svezeni dolů, zasažené kabinky podle webu Sächsische.de zcela vyhořely. Podle policie utrpěli čtyři lidé popáleniny a jeden spadl. Do nemocnice putovalo i dalších 11 raněných. Festival byl kvůli incidentu přerušen.

ČTĚTE TAKÉ: Ruský turista se pokusil znásilnit krávu. Před rozzuřeným zvířetem ho zachránila policie

Vyšetřovatel hasičů poskytl prvotní posouzení příčiny požáru. Měl jej způsobit materiál pod ruským kolem, který vzplál, dosud však není jasné proč. Vyšetřování stále probíhá.

Podle provozovatele atrakce požár vypukl při výměně cestujících. „Moji zaměstnanci mi řekli, že v době požáru nebyli v kabince žádní lidé,“ řekl Sebastian Hannstein. „Moje rodina jezdí na ruských kolech po generace. Nikdy předtím se nic podobného nestalo,“ zdůraznil.

Horším následkům a zraněním zabránila podle něj duchapřítomnost a rychlá reakce zaměstnanců. „Urychlili ruské kolo a evakuaci ostatních gondol,“ popsal Hannstein. To potvrdil také jeden z návštěvníků festivalu, podle kterého se kolo najednou začalo pohybovat rychleji a hořící kabinky se dostaly nahoru. „Najednou bylo hrobové ticho,“ popsal muž, který se představil jako Guido.

Šokovaná byla i návštěvnice Stephanie, která navštívila atrakci jen pár minut před požárem. „Cítili jsme plast, ale mysleli jsme, že to pochází z kempu,“ řekla Sächsische.de. Když viděla kabinky v plamenech, nemohla uvěřit, o jaký kousek unikla.

Během požáru vystupoval  berlínský rapper Ski Aggu. Krátce nato napsal umělec ve svém příběhu na Instagramu: „Jsem naprosto zděšen a šokován požárem ruského kola během mé show. Bylo mi řečeno, abych za žádných okolností nerušil show, aby nedošlo k hromadné panice.“

MOHLI JSTE PŘEHLÉDNOUT: Hazard se životem. Motorkář se po D1 řítil 200kilometrovou rychlostí, navíc vezl dítě

Tagy:
Německo policie požár Lipsko hudební festival Deutsche Presse-Agentur katastrofy, nehody a mimořádné události