Moderátorka Fialová oslavila padesátiny. V přímém přenosu jí popřál i Voříšek

Televizní moderátorka Markéta Fialová slaví 53. narozeniny.

Markéta slaví novým pořadem

Oblíbená česká moderátorka Markéta Fialová oslavila 5. února v pořadu Nový den své 50. narozeniny. Mezi prvními jí přišel poblahopřát moderátor Libor Bouček. Fialovou označil za jednu z nejvýznamnějších mediálních osobností a popřál jí, aby dnešní den byl pro ni tím nekrásnějším. Dojatá moderátorka se na konci pořadu rozplakala. Jenže ani to nebylo vše, co ji v den narozenin čekalo.

Myslela si, že to bude rozhovor k jejímu novému pořadu Zprávy z regionu. Povídání se Soňou Porupkovou v Novém dni se ale náhle změnilo v oslavu narozenin v přímém přenosu.

Televize CNN Prima NEWS si v ranním pořadu Nový den připomněla celou profesní dráhu moderátorky Markéty Fialové a několika záběry z archivních vysílání divákům připomněla její úspěchy. Na konec videa přidali kolegové i krátké blahopřání: „Přejeme ti všechno nejlepší a doufáme, že budeš ještě dlouho zdobit televizní obrazovky.“

Mezi prvními jí přišel osobně popřát Libor Bouček. „Dnes vyslechneš možná stovky, možná tisícovky přání. Jsi jednou z nejvýznamnějších tváří velmi konkurenčního mediálního prostředí tohoto milénia, ve kterém lidé dávají do popředí ego a kde ty lokty jsou strašně ostré. Ty si zachováváš laskavost, úsměv, dobrotivost a jsi přesnou definicí toho, co by měl být kolega. My ti přejeme, ať je to tvůj co nejhezčí den, strašně si vážíme, že jsi v tak významný den přišla k nám,“ uzavřel Bouček.

Fialovou přání velmi potěšilo a dokonce se dojetím rozplakala. „Vy mě dostáváte úplně do kolen, já vám mockrát děkuji. Už tady mám skoro oslavu, moc ráda bych si s vámi ťukla, ale s rodinou jsme si slíbili, že všechny oslavy necháme na léto,“ řekla Fialová.

Ale to nebylo vše. Při moderování závěru regionálních zpráv, které jsou na obrazovkách teprve pár dní, jí přišel popřát i kolega Karel Voříšek. K dojaté novinářce poklekl, předal jí květinu a popřál jen to nejlepší. „Market, máme tě rádi, zůstaň tady s námi co nejdéle,“ řekl. „Hodně štěstí, zdraví a všechno jen a jen výborné.“

Působila v České televizi i na Nově

Fialová začínala kariéru v deníku Mladá fronta, později přispívala do několika časopisů a novin, v České televizi pak působila nejen jako redaktorka, ale i dramaturgyně či reportérka investigativního pořadu Fakta. Později působila na Primě a Nově, odkud si ji diváci mohou pamatovat hlavně z Televizních novin či pořadu Střepiny, který moderovala od roku 2014. V této televizi tvořila dlouhých osm let moderátorskou dvojici s Karlem Voříškem. Poté, co Voříšek Novu opustil, začala moderovat sama.

Na konci roku 2019 přestoupila do teprve vznikající televize CNN Prima NEWS, kde pracuje dodnes. Markéta Fialová je také již několik let patronkou charitativního projektu Spolu proti bariérám.

Tagy: